"Positivus" apmeklējuši 30 000 skatītāju

© F64 Photo Agency

Mūzikas festivāls "Positivus", kas šogad pirmo reizi Salacgrīvā notika trīs dienas, pulcējis 30 000 apmeklētāju, informē "Positivus Music" sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Igolniece.

Pērn divās dienās festivālu apmeklēja 25 000 interesentu.

Šī bija jau septītā vasara, kad Salacgrīvā notika festivāls "Positivus". Kā vēsta rīkotāji, arī nākamvasar festivāls tiks rīkots trīs dienas, un jau drīzumā tiks sākta biļešu tirdzniecība uz nākamā gada festivālu.

Vairāki tūkstoši apmeklētāji uz Salacgrīvu devās jau ceturtdien, lai ieņemtu vietas telšu pilsētiņā. Piektdien, sestdien un svētdien norisinājās festivāla oficiālā programma.

Festivāla norisi atspoguļot bija ieradušies ap 300 žurnālistu no Islandes, Lielbritānijas, Krievijas, Austrālijas, Čehijas, Polijas, Itālijas, Somijas un Baltijas valstīm, pārstāvot tādus medijus kā NME, "Independent", "The Sunday Telegraph", "Kommersant" un citus.

Liels pagodinājums festivāla rīkotājiem bija arī Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa vizīte, kas, viņuprāt, pierāda, ka "Positivus" ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem Baltijas mūzikas dzīvē un nākotnē var gaidīt vēl lielāku ārvalstu apmeklētāju pieplūdumu.

Festivāls Salacgrīvā noslēdzās naktī uz pirmdienu ar grupas "The xx" uzstāšanos. Šodien pirmo reizi festivāla vēsturē vairākas Eiropas radiostacijas sadarbībā ar Eiropas Raidorganizāciju savienību (EBU) pārraidīja "The xx" koncertu.

Izklaide

Jo lielāki meli, jo lielāka iespēja, ka tiem noticēs, – šo apgalvojumu var attiecināt uz vairākiem visai neseniem gadījumiem, kad krāpnieki peļņas vai slavas nolūkos stāstīja neiedomājamas lietas, taču daudzi viņiem ticēja līdz pat brīdim, kad meli sabruka kā kāršu namiņš, vēsta kanāls “National Geographic”.

Svarīgākais