Koris "BBC Singers" iedziedājuši Latvijas Dziesmu svētkiem speciāli komponētu opusu

Īpašu muzikālu sveicienu Latvijai XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos ierakstījis pasaulslavenais koris "BBC Singers" un ievērojamais angļu komponists Gabriels Džeksons, informē Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Savu Dziesmusvētku zīmi "BBC Singers" iedziedājuši ar speciāli komponētu opusu, kas līdz ar to piedzīvojis arī pasaules pirmatskaņojumu.

Komponists Džeksons ir aizrautīgs latviešu kora dziedāšanas tradīciju aizstāvis un labprāt par šo mūzikas fenomenu stāsta pasaulei. Viņš jau vairākas reizes viesojies Latvijā, sadarbojoties gan ar Latvijas Radio kori un Valsts akadēmisko kori Latvija, gan citiem māksliniekiem. Šogad prestižais mūzikas izdevējs "Hyperion Records" izdevis Gabriela Džeksona albumu "A Ship With Unfoirled Sails", ko ieskaņojis koris "Latvija".

2010.gadā Džeksons kļuva par pasaulslavenā kora "BBC Singers" oficiālo komponistu.

Vasiļjeva stāstīja, ka Latvijas Nacionālais kultūras centrs piedāvāja "BBC Singers" iedziedāt savu Dziesmusvētku logo un viņi tam piekrita. Ņemot vērā to, ka aplikācija paredz iespēju iedziedāt jebkādu melodiju, Džeksons šim mērķim sakomponēja jaunu, 25 sekundes garu Dziesmusvētku zīmei veltītu skaņdarbu.

Džeksons un "BBC Singers" vecākais producents Maikls Emerijs ir Latvijas vēstniecības Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā karalistē viesi Dziesmu un deju svētkos.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais