Ungurmuižā notiks opermūzikas svētki

Šodien plkst.20 Pārgaujas novada Raiskuma pagastā, Ungurmuižā, notiks gadskārtējie "Mazie Ungurmuižas opermūzikas svētki", kuros uzstāsies vairāki Latvijas Nacionālās operas (LNO) mākslinieki.

Svētku laikā notiks koncerts "Ir zeme - vīna dārzs kur zied…", kurā piedalīsies LNO solisti Sonora Vaice, Kristīne Zadovska, Evita Zālīte, Andris Ludvigs, Krišjānis Norvelis, pianists Aldis Liepiņš, kā arī akordeonists Artūrs Noviks.

Programmā tiks izpildīta populāra franču, itāļu un argentīniešu komponistu opermūzika un dziesmas.

Koncerts ik gadus pulcē klausītājus ne tikai no Vidzemes, bet gan visas Latvijas. Tāpat Malceniece atzīmēja, ka lielu interesi par Ungurmuižas koncertiem izrāda Latvijas tūrisma un ceļojumu aģentūras, piedāvājot iekļaut koncerta apmeklējumu ārzemju viesu programmās, kas tajā laikā plāno apceļot Latviju, līdz ar to svētku viesu un opermūzikas baudītāju vidū mēdz būt arī ārzemju tūristi.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais