"Rīgas festivāls" noslēgsies ar grandiozu koncertu

20.jūnijā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzālē notiks Rīgas festivāla 2013 noslēguma koncerts, kurā dzirdēsim izcilu Riharda Vāgnera, Pētera Čaikovska un Joza Groda skaņdarbu programmu pasaulslavenās latviešu vijolnieces Baibas Skrides, pasaulslavenā Kanādas soprāna Mišas Brigergosmanes, kā arī Lietuvas Nacionālā simfoniskā orķestra un diriģenta Modesta Pitrena izpildījumā.

Izcilās latviešu vijolnieces Baibas Skrides koncerti vienmēr ir gaidīts un nozīmīgs notikums Latvijas mūzikas dzīvē. Šoreiz Baiba Skrides sniegumā izskanēs viens no grūtākajiem klasiskā vijolrepertuāra skaņdarbiem - Pētera Čaikovska Vijolkoncerts.

Ziemeļamerikā un pasaulē atzītās kanādiešu vokālistes Mišas Brigergosmanes talanta spožumu varēs novērtēt Riharda Vāgnera operas "Tristans un Izolde" fragmentos un ciklā "Vēzendonkas dziesmas".

Lietuvas Nacionālais simfoniskais orķestris sava pastāvīgā sadarbības partnera maestro Modesta Pitrena vadībā Dzintaru koncertzālē piedāvās intriģējošu un daudzkrāsainu programmu - nozīmīgu Lietuvas mūzikas vēstures lappusi (Jozs Grodis), vienu no pasaules slavenākajiem vijolkoncertiem (Pēteris Čaikovskis), kā arī mūziku, ko radījis šīgada lieljubilārs Rihards Vāgners.

Riharda Vāgnera daiļradi pārstāvēs aizraujošākie fragmenti no operas "Tristans un Izolde" un cikls "Vēzendonkas dziesmas". 

Vairāk par Lietuvas muzikālo pagātni varēsim uzzināt, klausoties Joza Groda mūziku.  Modests Pitrens programmā iekļāvis Joza Groda simfoniskā lieldarba "Iz Lietuvas pagātnes" (1939) finālu.

Jau trešo gadu vasaras sākumu Rīgā ieskandina vērienīgākais klasiskās mūzikas notikums Baltijā - Rīgas festivāls. Kļuvis par lielisku tradīciju, ko novērtē gan daudzi rīdzinieki, gan pilsētas viesi, RĪGAS FESTIVĀLS šogad notiek no 3.jūnija līdz 20.jūnijam, pulcējot izcilākos Latvijas un citvalstu māksliniekus.