Latviešu grupas uzstāsies lielākajā Lietuvas festivālā

Šā gada 2.augustā un 3.augustā uz "Zaraso" salas Lietuvā norisināsies 11. starptautiskais open-air festivāls "Galapagai", kurā piedalīsies arī piecas grupas no Latvijas- Instrumenti,The Sound Poets un grupa Astro’n’out kā arī Recliseed un Trendkill Method.

Festivāls "Galapagai". Tas ir senākais un tradīcijām bagātākais festivāls Lietuvā, un viens no senākajiem Baltijā. Tā kā Zaraso sala atrodas tikai pārdesmit kilometrus no Latvijas robežas un Daugavpils, šo festivālu pēdējos gados iecienījuši apmeklētāji no Latvijas un to skaits ar katru gadu turpina pieaugt.

Festivālā divās dienas uz 3 skatuvēm - "Monster Rock Nights", "Feel Free" un "Didzioji" uzstāsies vairāk kā 30 grupas, kas izpildīs dažādu žanru mūziku. 

Festivāla organizatori paredzējuši arī plašu sporta un izklaides programmua, ko papildinās radošās darbnīcas un citas aktivitātes. Asāku izjūtu cienītājiem būs arī ekstrēmas izklaides iespējas. 

Vienpadsmit gadu pastāvēšanas laikā festivāls no smagās mūzikas festivāla, kas savulaik pulcēja Baltijas un Eiropas lielākās metāla un roka zvaigznes, pārtapis par festivālu, kurā sastopas visdažādākie mūzikas žanri. Festivāla muzikālā eklektika ir visai pievilcīga- mūzikas žanru stilā pārstāvēti roks, metāls tā arī dubsteps, reps, popmūzika.

Šogad skaļākais vārds festivālā ir britu grupa "Hadouken" un "Clawfinger", 

būs iespēja dzirdēt tādas muzikālas apvienības kā Lyapis Trubeckoy, G&G Sindikatas, Antis , Golden Parazit, Arcadia, un, protams, kuplā skaitā klausāmas būs arī labākās Lietuviešu grupas.

Svarīgākais