Gustavo nobriest koncertam

Tuvojoties gada nogalei, ar dažāda kalibra lieldarbiem sevi pieteikuši hiphopa frontes pārstāvji. Kas izdevis albumu, kas sevi pieteicis ar koncertu.

Pēdējo dažu nedēļu laikā ar jauniem albumiem savus cienītājus iepazīstinājuši hiphopa pārstāvji Rassell un Reinšteins, bet šonedēļ mūzikas veikalā Randoms savu veikumu prezentēja reperis Gacho. Albumu viņš nodēvējis savā īstajā vārdā – Gatis Irbe. Interesanti, ka tas ir viņa debijas ripulis, lai gan Gacho uz latvju repa skatuves ir jau vismaz desmit gadu.

Albums ir biogrāfisks, un, kā uzsver pats Gacho, viņš tajā centies atturēties no visa veida negācijām, kuras tik bieži ir sastopamas hiphopa daiļradē. Jāatgādina, ka Gacho savu skatuves darbību uzsāka 1999. gadā. Pirms tam viņam izdots viens oficiāls minialbums, kā arī ierakstītais, taču tā arī oficiāli neizlaistais, CD Privātais radio, 2005. gadā.

Savukārt viens no pieredzējušākajiem latvju reperiem Gustavo (īstajā vārdā Gustavs Butelis) pieteicis savu šā gada lielāko koncertu, kas notiks 10. decembrī klubā Essential.

Uz lielās skatuves Gustavo šogad kāpis vien pāris reižu, jo visu uzmanību veltījis darbam studijā, slīpējot jauno albumu 3. elpa. Šobrīd radošais process ir pabeigts un atlicis vien atrast finansiālo atbalstu šīs ripas izdošanai. "Uzstājos reti un esmu dzirdējis piebildes, ka daļa klausītāju par koncertiem uzzina tikai tad, kad tie jau notikuši. Ir arī tādi cilvēki, kuri uz koncertiem nav atnākuši, jo nobijušies, ka klubs būs pārpildīts un viņi netiks iekšā. 10. decembrī šo tradīciju varētu lauzt un visi kopā nodedzināt vakaru. Essential ir liela zāle un skatuve, kā arī atbilstošas tehniskās iespējas, lai varētu nospēlēt savu šā gada skaļāko koncertu," saka Gustavo.

Kluba Essential telpas spēj uzņemt vairāk nekā 2000 cilvēku, tāpēc, jādomā, klausītājiem drūzmā nenāksies kāpt cits citam uz kājām. Kopā ar Gustavo uz skatuves būs arī Dj Monsta un R-Viss, kurš bija devies nelielā atvaļinājumā. "2009. gadu gribu noslēgt ar pozitīvu noti, lai jau nākamā gada sākumā ar tikpat lielu pacilātību varētu izdot albumu," piebilst Gustavo.

Izklaide

Jau šīs nedēļas nogalē dienasgaismu ieraudzīs dāņu indī roka apvienības “Efterklang” jaunais albums “Things we have in common”. Mums šoreiz šis fakts ir īpaši interesants, jo albuma koncerttūres ietvaros jau 6. decembrī grupa uzstāsies “Angāra” koncertzālē Tallinas kvartālā. Koncerts notiks radio “NABA” 22. gadadienas svinību programmas ietvaros.

Svarīgākais