Pianists Rihards Plešanovs uzvarējis jauno mūziķu konkursā Milānā

Šogad jauno mūziķu konkursā Milānā, Itālijā, par vienu no trīs konkursa uzvarētājiem kļuvis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas students, pianists Rihards Plešanovs, informēja Latvijas vēstniecībā Itālijā.

No 23.novembra līdz 25.novembrim konkursa pusfinālā sacentās Francijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Portugāles un Itālijas mūzikas akadēmiju studenti, no kuriem desmit tika izvirzīti vakar un šodien notikušajā finālā.

Kopā ar Plešanovu uzvarētāju godu dala arī divi Francijas pārstāvji.

Konkursa noslēguma ceremonijā balvas konkursa laureātiem pasniegs Latvijas vēstniece Itālijā Astra Kurme.

Uzvarētāji saņems 5000 eiro (3514 latus), iespēju koncertēt visās valstīs, no kurām nāk šī konkursa dalībnieki, un ierakstīt disku ar diviem no konkursā atskaņotiem skaņdarbiem.

Pēc Latvijas vēstniecības Itālijā iniciatīvas un ar Latvijas goda konsulāta Milānā atbalstu šogad pirmo reizi jauno mūziķu konkursā Milānā piedalījās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti.

Kopā ar Plešanovu Latviju pārstāvēja arī akordeonistes Natālija Meļņikoviča un Jūlija Skipore.

Izklaide

Pagājušajā nedēļā uz sava albuma “Atkal un vēl satikties” prezentāciju ar nelielu koncertu (un pat viktorīnu!) klubā “Blue House” aicināja Inese Ērmane – dziedātāja, kura tandēmā ar šeit dzīvojošo spāņu izpildītāju Havjeru Fernandesu šovasar mazliet sensacionāli uzvarēja “Latvijas Sirdsdziesmā”. Šis triumfs gan viņai droši vien līdz pat mūža beigām uzliks šlāgerdziedātājas zīmogu, lai gan Inesei ir citāds repertuārs, par ko var pārliecināties arī albumā.

Svarīgākais