LNO iestudē komponista Jura Karlsona jauno baletu "Karlsons lido"

© F64

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) top jauns balets"Karlsons lido", kura autors ir komponists Juris Karlsons.

Komponista dinamiskajā, kontrastiem bagātajā mūzikā kā jautrā karuselī savijušies spilgti muzikāli raksturojumi ar it kā kaut kur dzirdētu intonāciju alūzijām.

Kurš gan nezina Karlsonu, kas dzīvo uz jumta, - vislabāko rotaļu biedru pasaulē. Omulīgais vīriņš ar propelleru uz muguras ir viens no Astrīdas Lindgrēnes grāmatu pazīstamākajiem varoņiem, kuru iemīļojuši gan bērni, gan pieaugušie. 

Dzīvespriecīgais, krāsainais uzvedums, kura pirmizrāde gaidāma 5.oktobrī, skatītājus aizvedīs uz pasauli, kur fantāzija saplūst ar īstenību.

Horeogrāfiju izrādei veido Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, Mārtiņa Vilkārša krāsainā scenogrāfija aizvedīs skatītājus uz 70.gadu Stokholmu, bet Ilzes Vītoliņas veidotie tērpi būs kā grezna modes parāde.

 

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais