Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Malmē izskanējis Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pirmais pusfināls

© Scanpix

Šovakar, 14. maijā, Zviedrijas pilsētā Malmē noskaidroti šīgada Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pirmā pusfināla desmit labākie.

Pirmajā pusfinālā uzstājās izpildītāji no Austrijas, Igaunijas, Slovēnijas, Horvātijas, Dānijas, Krievijas, Ukrainas, Nīderlandes, Melnkalnes, Lietuvas, Baltkrievijas, Moldovas, Īrijas, Kipras, Beļģijas un Serbijas.

No 16 finālā iekļuvušas desmit - Moldovas, Lietuvas, Īrijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Dānijas, Krievijas, Beļģijas, Ukrainas un Nīderlandes dziesmas un to izpildītāji.

Latvijas pārstāvji grupa „PeR” startēs Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā – ceturtdien, 16. maijā un uz skatuves kāps kā pirmie.

Latvijai tajā būs jākonkurē ar Albānijas, Gruzijas, Maltas, Armēnijas, Grieķijas, Norvēģijas, Azerbaidžānas, Ungārijas, Rumānijas, Bulgārijas, Islandes, Sanmarīno, Maķedonijas, Izraēlas un Šveices pārstāvjiem.

Mēs savējiem līdzi varēsim just un piedalīties balsojumā, skatoties tiešraidi gan LTV1 ēterā.

Pa desmit valstīm no katra pusfināla iekļūs lielajā finālā, kur šīm valstīm piebiedrosies tā saucamais „lielais piecinieks” – Francija, Itālija, Vācija, Spānija, Lielbritānija un konkursa rīkotājvalsts Zviedrija.

Savukārt 2013. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls, kurā ļoti ceram ieraudzīt arī grupu "PeR", notiks sestdien, 18. maijā.