Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Malmē noticis Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa atklāšanas pasākums

© publicitātes/Zita Kaminska

Jau rītvakar 14.maijā pulksten 22.00 Zviedrijas pilsētā Malmē sāksies Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pirmais pusfināls.

Bet svētdien,12. maijā, noticis Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšanas pasākums, informē grupas „PeR” menedžere Daiga Eilande.

 Kā savos iespaidos stāsta Eilande, tad ceremonija, kas notika Malmes Operā, Malmes operas simfoniskā orķestra pavadībā bijusi visai iespaidīga. Visi konkursanti līdz paklājam tika atvesti ar limuzīniem, tad svinīga izkāpšana, uz lieliem ekrāniem tiek parādīts īss video no konkursanta dziesmas reklāmas rullīša, tad fotografēšanās pie oficiālajiem ESC stendiem un garais, 100 m gājiens pa sarkano paklāju. Gar paklāja abām pusēm dažādu valstu mediji, radio, prese, TV un fani.

"PeR puišus raustīja uz visām pusēm, gan dažādi mediji, gan fani.  Viņi sniedza it kā īsās intervijas, viņiem lūdza dziedāt, bītot, demonstrēt tērpus, sniegt autogrāfus, finālā tas gājiens ievilkās garāks par stundu,'' iespaidos dalās Eilande. 

Pa ceļam uz savām vietām operas zālē grupa satikusi vairākas slavenības, ar kurām nofotografējusies.

Ceremoniju atklāja Malmes operas simfoniskais orķestris ar ESC tituldziesmu. Zāle auro, skudriņas skrien pār kauliem, iespaidīgi, tad īsas sākuma uzruna un atkal orķestris ar mūsdienīgu baleta interpretāciju par Loreen dziesmu „Euphoria”, "skudriņas" pārskrien. Savā starpā runājam, ka ESC ir laiks pāriet uz 100 procentu "dzīvo" formātu. Zāle ceļas kājās, aplaudē, grandiozas sajūtas. Nākošie uzstājas Malmes mūzikas akadēmijas studenti ar ESC uzvarētājdziesmu popūriju. Jautri un interesanti, aplausi un ovācijas, mūzika vieno, gan horvāts, gan turks, gan latvietis, igaunis, pilnīgi visi dzied līdz un sit plaukstas. Kolosāli!

Ir 100 procentu sajūta, ka esam godam atklājuši "ESC 2013", sajūsmu pauž Eilande.

Kā ziņots, Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa fināls šogad notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Pusfināli paredzēti 14. un 16. maijā, bet fināls – 18. maijā. 

Latvijas pārstāvji - grupa "PeR" - starptautiskajā dziesmu konkursā startēs otrajā pusfinālā  16.maijā, pulksten 22.00, uz skatuves kāpjot, kā pirmie.Abi pusfināli un fināls tiešraidē būs redzami LTV1.

 Jau ziņots, ka Grupa "PeR", kas ar skanīgo un pacilājošo dziesmu "Here We Go" uzvarēja Latvijas nacionālajā atlasē "Dziesma 2013", jau nedēļu Malmē gatavojas savam priekšnesumam starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija 2013" un sniedz intervijas ārvalstu presei.