Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Grupa "PeR" Malmē aizvadījusi pirmo mēģinājumu uz Eirovīzijas skatuves

© Eurovision.tv/publicitātes

Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvošās grupas "PeR" mūziķi šorīt agri aizvadījuši savu pirmo mēģinājumu uz Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa fināla skatuves.

 Kā no Malmes ziņo Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska, pēc grupas "PeR" dalībnieku preses konferences izveidojās rinda ar žurnālistiem, kuri vēlējās intervēt grupas mūziķus.

 Savukārt grupas menedžere Daiga Eilande sociālajā tīmeklī „Facebook.com” raksta: 

"PeR" bija ielikti mēģināt paši pirmie. Cēlāmies ap 7.00, mums visiem tas bija ļoti agri. Jau 8.45 PeR bija gatavi darbam, monitoru mēģinājumam, tad sekoja skatuve – gaismas un kameras. Horeogrāfe Adrienne palīdzēja izstaigāt skatuvi, salika visiem sākuma pozīcijas, izvietojām statīvus un aiziet!” stāsta menedžere, norādot, ka dziesma „Here We Go” nav nekāds guļamgabals, jo pamodinājis visus skaņas un gaismas operatorus.

„Ar savu gabalu pamodinājām visus operatorus, gaismu večus, jo „Here We Go” nav guļamgabals,” raksta Daiga Eilande. „Saņēmām pirmos aplausus, labas sajūtas. Zviedrijas ESC TV Ralfu nosauca par jauno Džeksonu. Tērpi mums ir vislabākie!”

Pēc mēģinājuma sekoja tikšanās ar ESC režisoru, kurš uzklausīja mūsu korekcijas nofilmētajam mēģinājuma materiālam.

"Visa pārējā dienas daļa pagāja intervijās ar presi, to bija dikti daudz. „PeR” saņēma pat dāvanu, kura tika atvesta no Havaju salām. Konfektes,” raksta Eilande, atklājot, ka Ralfs un Edmundsar ar dažādiem medijiem runājuši divas stundas no vietas. „Pat nezināju, ka viņi ir tik izturīgi. Puikas ir malači, intervijās jokoja, bītoja, runāja par sportu, mūziku un lika pat dziedāt arī mediju pārstāvjiem. Pēc dienas intervijām sekoja vakara intervijas jau privātā kārtā viesnīcā. Diena bija ļoti gara, bet saturīga, izdarījām visu, ko gribējām, ”stāsta menedžere.

Jau ziņots, ka "PeR" devās uz Zviedriju agri no rīta otrdien, 7.maijā. Mūsu pārstāvji šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ir pārliecināti, ka viņiem izdosies pielikt punktu Latvijas neveiksmēm Eirovīzijā un ar dziesmu "Here We Go" šogad beidzot tikt lielajā finālā.

Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa fināls šogad notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Pusfināli paredzēti 14. un 16. maijā, bet fināls – 18. maijā. Latvija startēs otrajā pusfinālā 16. maijā. Latvijas pārstāvji, grupa „PeR” uzstāsies otrajā pusfinālā ar pirmo kārtas numuru.