Žoržs Siksna izdos albumu ar neapolitāņu dziesmām un operu duetiem

Decembra sākumā mūzikas veikalos nonāks jauns Žorža Siksnas albums “Ekselence”, kurā apkopotas pasaulē pazīstamas neapolitāņu dziesmas un arī divi operu dueti.

Albums ierakstīts sadarbībā ar diriģentu Ilmāru Lapiņu un orķestri “Krievijas Filharmoniķi”. Vokālās partijas ierakstītas Latvijas radio pirmajā studijā.

Albumā iekļauti arī divi populārākie dueti no Džuzepes Verdi operas “Traviata” , kas ieskaņoti kopā ar izcilo latviešu soprānu Sonoru Vaici. Vēl albumā dzirdamas tādas neapolitāņu klasikas pērles kā “O, Sole Mio”, “Mattinata”, “Funiculi, Funicula” un citas, pavisam vienpadsmit kompozīcijas. Albuma vizuālo noformējumu veido Pēteris Sičevs un fotogrāfs Imants Urtāns.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.