Latviešu simfoniskās mūzikas lielkocertā skanēs Ešenvalda Liepājas koncerts

12.janvārī plkst.19.00 Rīgā, Lielajā ģildē atskanēs gadskārtējais latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts, kur Liepājas Simfoniskais orķestris demonstrēs jaunāko dārgumu no savas īpašās Liepājas koncertu sērijas.

Ērika Ešenvalda Ceturtais Liepājas koncerts "Arktikas nakts vīzijas" klarnetei, orķestrim un elektronikai vēsta par naksnīgajiem Ziemeļiem. Caur dabas norišu atainojumu komponists mēģina uzminēt pasaules esības noslēpumu, necenšoties pārsteigt vai šokēt klausītājus ar nedzirdētiem un pašmērķīgiem skaņu mākslas efektiem. Koncerts ir guvis lielu publikas atzinību gan pēc tā pirmatskaņojuma oktobrī Liepājā, gan arī Rīgā, kur tas jau reiz izskanēja jaunās mūzikas festivālā "Arēna". Klarnetes solo izpildīs Ints Dālderis, savukārt pie diriģenta pults stāsies Atvars Lakstīgala.

Šogad vienā no Latvijas galvenajiem gada notikumiem simfoniskajā mūzikā bez Liepājas Simfoniskā orķestra piedalīsies arī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Valdis Butāns, Latvijas Nacionālās operas orķestris, kā arī koris un diriģents Aigars Meri un pirmo reizi arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris un diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Svarīgākais