Iznāks Raimonda Paula mūzikas albums "Tres aquas"

Decembrī klajā nāks mūzikas albums "Tres aquas", kurā būs apkopotas 14 populāras latviešu tautasdziesmas mūsdienīgās interpretācijās - komponista Raimonda Paula veidotās netradicionālās simfodžeza apdarēs.

Albumā solists ir Raimonds Pauls un viņa "dziedošais instruments" - klavieres.

Kopā ar Raimondu Paulu albumu ierakstījuši džeza mūziķi Māris Briežkalns, Andrejs Orlovs, brazīliešu perkusionists Tiago Loejs un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu instrumentu grupa Raimonda Ozola vadībā.

Aranžējumus papildina Latīņamerikas ritmi, kas savienojumā ar latviešu tautas mūzikas melodiskumu veido piesātinātu, bagātinātu skanējumu un dod iespēju popularizēt šo mūziku arī ārpus Latvijas robežām. Viens no projekta mērķiem ir gadsimtiem seno tautas mūziku, ietērpjot pilnīgi jaunā instrumentālā aranžējumā, padarīt tuvāku mūsdienu klausītājam, informē projekta sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kupiča.

Albumā, kura nosaukums latviešu valodā tulkojumā no latīņu valodas nozīmē "Treji ūdeņi", iekļautas tādas tautasdziesmas kā "Aijā žūžū", "Strauja, strauja upe tecēj'", "Tumša nakte, zaļa zāle" un citas.

Albumu "Tres aquas" izdot un tā prezentācijas koncertu rīko "Trasta komercbanka", svinot bankas 20 gadu jubileju.

Albuma "Tres aquas" prezentācijas koncerts notiks 7.decembrī plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā. Koncertā Raimonds Pauls klausītājus iepazīstinās ar diviem saviem jaunākajiem mūzikas projektiem. Klausītāju vērtējumam tiks nodoti tikko iznākušā jaunā albuma "Tres Aquas" skaņdarbi un Raimonda Paula dziesmu cikls ar Jevgēņija Jevtušenko vārdiem dziedātāja Intara Busuļa izpildījumā.

Izklaide

Pagājušajā nedēļā uz sava albuma “Atkal un vēl satikties” prezentāciju ar nelielu koncertu (un pat viktorīnu!) klubā “Blue House” aicināja Inese Ērmane – dziedātāja, kura tandēmā ar šeit dzīvojošo spāņu izpildītāju Havjeru Fernandesu šovasar mazliet sensacionāli uzvarēja “Latvijas Sirdsdziesmā”. Šis triumfs gan viņai droši vien līdz pat mūža beigām uzliks šlāgerdziedātājas zīmogu, lai gan Inesei ir citāds repertuārs, par ko var pārliecināties arī albumā.

Svarīgākais