Vēlreiz izmeklēs Eimijas Vainhausas nāves cēloņus

Atkārtoti tiks veikta kriminālizmeklēšana, lai noskaidrotu 2011. gada jūlija beigās mirušās britu dziedātājas Eimijas Vainhausas nāves cēloņus vēsta izdevums The Guardian.

Pirmās kriminālizmeklēšanas atzinuma rezultāti, kurā teikts ka dziedātājas nāve bijusi nelaimes gadījums, ko izraisījusi saindēšanās ar alkoholu, jo dziedātājas asinīs nāves brīdi bija 4,16 promiles alkohola,tiks anulēti.

Noskaidrojies, ka izmeklētājai Sjūzenai Grīnvejai, kura strādāja pie šīs lietas nav bijusi pietiekoši augsta kvalifikācija, lai to veiktu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka Vainhausa pēc trīs nedēļu atturēšanās no alkohola lietošanas bija pamatīgi piedzērusies un saindējusies ar alkoholu. Alkohola saturs viņas asinīs nāves brīdī bija 4,16 promiles. Salīdzinājumam - pieļaujamā alkohola koncentrācija asinīs autovadītājiem Lielbritānijā ir vien 0,8 promiles.

Dziedātājas tuvinieki, gan norādījuši, ka viņus pilnībā apmierina pirmās izmeklēšanas rezultāti, līdz ar to iespējams, ka otrā izmeklēšana būs formāla, norāda The Guardian.

Sjūzena Grīnveja pameta izmeklētājas darbu 2011. gada novembrī, pēc tam kad noskaidrojās, ka viņa pieņemta darbā pamatojoties uz vīra protekciju, bet bez likumā prasītās un nepieciešamās piecu gadu darba pieredzes, šajā jomā.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais