"Placebo" koncertu Rīgā apmeklējuši ap 3000 skatītāju

© Scanpix

Lielbritānijas grupas "Placebo" koncertu "Arēnā Rīga" vakar apmeklējuši aptuveni 3000-3500 skatītāju, informēja koncertu rīkotāju pārstāvji Latvijā "Pilsētas cilvēki".

Precīzu apmeklētāju skaitu koncerta rīkotāji sola paziņot rīt.

Jau ziņots, ka "Placebo" Latvijā koncertēja, prezentējot jauno albumu "Battle for the Sun", kas izdots pēc trīs gadu pārtraukuma kopš iepriekšējā albuma "Meds" publiskošanas.

Koncertā skanēja dziesmas no jaunā albuma, tostarp "For What It's Worth", "Ashtray Heart", "Battle For The Sun", "Breathe Underwater", kā arī dziesmas "Follow The Cops Back Home", "Because I Want You", "Meds", "Blind", "Song to Say Goodbye" no iepriekšējā albuma "Meds".

Izskanēja arī vecāka grupas daiļrade: "Sleeping with Ghosts", "Every You Every Me", "Special Needs", "Twenty Years", "Special K", "The Bitter End" un "Taste In Men".

Vakar "Placebo" pirmoreiz Rīgā uzstājās jaunajā sastāvā, pie bungām ilggadējo grupas dalībnieku Stīvu Hjūitu nomainot Stīvam Forestam, kurš iepriekš "Placebo" koncertos ASV spēlējis iesildošajā grupā.

Grupas jaunā albuma "Battle for the Sun" pirmatskaņojums notika 29.maijā, un kopš jūnija albums ir nopērkams mūzikas tirdzniecības vietās.

Iepriekš grupa Latvijā viesojās 2007.gadā, sniedzot koncertu "Arēnā Rīga". Lielbritānijas grupa "Placebo" Rīgā viesojās arī 2001.gadā, kad notika vienīgais koncerts Baltijas valstīs.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais