Latvijas Radio koris koncertē Ziemeļamerikā

Latvijas Radio koris koncertē Ziemeļamerikā, kur klasiska kamerkora sastāvā būs pirmo reizi.

 Vakar 11. novembrī notikušajā koncertā, starptautiskā festivāla Soundstreams, kurš veicina Kanādas mūsdienu autoru un viņu partneru daiļradi ietvaros, līdzās Latvijas Radio korim piedalījās vēl četri Kanādas universitāšu kori. Kori izpildīja Latvijas Radio kora diriģenta Kaspars Putniņa sagatavotos skaņdarbus Džona Keidža Four2 un Alfrēda Šnitkes pirmo daļu no koncerta korim. 

 Bet  rīt,13. novembrī, koris skaņdarbiem no jaunākā latviešu klasiskās kordziesmas ieraksta “Diena aust”un citu latviešu klasiķu dziesmām uzstāsies Toronto Sv. Jāņa ev. lut. baznīcā, kur koncertu “Sapņu tālumā” diriģēs Sigvards Kļava. 

14. novembrī Latvijas Radio koris dosies uz ASV, lai pēc divām dienām piedalītos trešajā prestižajā Linkolna Centra festivālā White Light festival. Tā ietvaros koris atskaņos divas programmas. Soloprogrammā Baltic voices koris 16. novembrī Svētās Jaunavas Marijas baznīcā klausītājus priecēs ar tādu autoru darbiem kā Johans Sebastians Bahs, Lass Toresens, Anderss Hilborgs, Ēriks Ešenvalds, Ģērģs Ligeti, Arvo Perts un Pēteris Vasks.

Dienu vēlāk kopā ar saviem tuvākajiem kolēģiem Sinfonietta Rīga diriģenta Tenu Kaljuste vadībā festivāla publiku koris iepazīstinās ar jaunāko Arvo Perta CD Adam's Lamenst (līdzās titulkompozīcijai koncertā skanēs arī Berliner Messe, Te Deum, Trisagion).

Pēc viesošanās Ziemeļamerikā koris Latvijā atgriezīsies 19. novembrī un gatavosies vienam no saviem lielākajiem šī pusgada notikumiem Latvijā – 28. novembra koncertam Rīgas Domā “Mātes Terēzes lūgšana”, kur pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Pētera Vaska lūgšana Lord, open your eyes.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.