Notiks Ērika Ešenvalda autorkoncerts "Tāls ceļš"

© F64

12.oktobrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā plkst.19.00 tiks atskaņots komponista Ērika Ešenvalda autorkoncerts "Tāls ceļš".

Ēriks Ešenvalds ir viens no vadošajiem Latvijas komponistiem un strauji gūst aizvien lielāku popularitāti pasaulē. Lielu daļu savas šobrīd daudzās pasaules valstīs regulāri atskaņotās mūzikas komponists radījis pēc kora "Latvija" pasūtījuma, viņš arī deviņus gadus bijis uzticīgs kora dalībnieks.

Koncertā izskanēs "Vakars", "Zvaigznes", "Piliens okeānā", "Aizej, lietiņ", "Leģenda par iemūrēto sievu", "Amazing Grace", "Tāls ceļš", "O Salutaris Hostia" un citas Ērika Ešenvalda kompozīcijas, kā arī Renāra Kaupera "Bilžu rāmīša" apdare. Latvijas pirmatskaņojums - "Vineta, nogrimusī pilsēta", ko 2012.gada pavasarī Bavārijas Radio koris iedziedājis Bavārijas TV filmā par zudušajām vietām uz zemes.

"Kora filigrāni smalkā un skaņu krāsām bagātīgi uzburtā pasaule mani fascinē; un šoreiz autorkoncerts būs par to tīro un dvēselisko sajūtu, kuru, šķiet, esmu nesis sevī kopš bērnības, kad pirmoreiz ievēroju, kā vasaras agrajos rītos upītes oļiem pāri steidzīgajā ūdenī rotaļājās saules stari - es ieliku roku, un man apstājās laiks; kā mīkstajā zālē manas mazās kājeles notrauca dzestro rīta rasu - un es atskārtu, ka visa dzīve vēl priekšā. Skolotājs teiktu - par Dzimteni, dzejnieks - par Laiku, mācītājs - par Dievu? Jā, šoreiz autorkoncertā tad tieši par to - par šo sajūtu,''tā par kori stāsta komponists.

Ar šo koncertu turpinās Valsts akadēmiskā kora "Latvija" 70 gadu jubilejas koncertsezona, savukārt Ēriks Ešenvalds ar šo autrokoncertu atzīmē savu  35  gadu jubileju.

Svarīgākais