"Winterfest" atklās vācu kvartets "Quadro Nuevo"

No 14.novembra līdz 13.februārim Rīgā un citviet Latvijā notiks 10.starptautiskā mūzikas festivāla "Winterfest" koncerti, kas šogad tiks atklāti ar vācu kvarteta "Quadro Nuevo" koncertu.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks šodien (14.novembrī) Lielajā ģildē plkst.19, kuram plkst.15 notiks arī papildkoncerts.

Kvartets "Quadro Nuevo" spēlē melodisku, jautru, dažkārt viegli melanholisku mūziku. Kvarteta programmu pamatā ir 20.gadsimta pirmās puses mūzika - itāliešu balāde, Parīzes valsis un tango, turklāt daļa no mūzikas ir kvarteta dalībnieku autordarbi.

"Winterfest", kas šogad svin desmit gadu jubileju, klausītājiem šoreiz piedāvās 12 koncertus, kur būs iekļauti gan pašmāju mūziķu, gan ārvalstu viesu uzstāšanās.

Novembrī festivāls piedāvās arī koncertu ar vijolnieces Elīnas Bukšas un pianistes Darjas Ziemeles piedalīšanos, kurā tiks atskaņoti komponista Ludviga van Bēthovena, Roberta Šūmaņa un citu komponistu skaņdarbi.

Decembrī pirmo reizi Latvijā viesosies vokālā grupa no Korsikas "A Filetta", kas klausītājiem piedāvās tautas dziesmas, džeza mūziku un mūziku no kinofilmām.

Grupa "A Filetta" ir izveidota 1978.gadā pēc skolotāja Mikela Frasati iniciatīvas. Viņa tikšanās ar biškopi Timasgiju Nami lika pamatus biedrībai, kurā darbojušies desmitiem dziedātāju no dažādiem Augškorsikas apgabaliem. Tās galvenais mērķis bija veicināt mutiskā mantojuma saglabāšanu. Kopš 1979.gada grupa ir piedalījusies daudzos koncertos, kurus galvenokārt organizējusi biedrība "A Riscossa". Pēdējos 30 gadus grupa, ko vada Žans Klods Akaviva, pārstāv korsikāņu polifonijas mākslu.

Izklaide

Pagājušajā nedēļā uz sava albuma “Atkal un vēl satikties” prezentāciju ar nelielu koncertu (un pat viktorīnu!) klubā “Blue House” aicināja Inese Ērmane – dziedātāja, kura tandēmā ar šeit dzīvojošo spāņu izpildītāju Havjeru Fernandesu šovasar mazliet sensacionāli uzvarēja “Latvijas Sirdsdziesmā”. Šis triumfs gan viņai droši vien līdz pat mūža beigām uzliks šlāgerdziedātājas zīmogu, lai gan Inesei ir citāds repertuārs, par ko var pārliecināties arī albumā.

Svarīgākais