Anmary dāvanā saņēmusi azerbaidžāņu nacionālo mūzikas instrumentu

© Scanpix

Azerbaidžānas pilsētā Masalli vakar, 9.septembrī, noslēdzies Starptautiskais Folkloras festivāls, kurā piedalījās arī latviešu dziedātāja Anmary un vīru kopa Vilki.

Kā stāsta Anmary menedžere Inese Krūmiņa,folkloras festivāls tika atklāts piektdien ar ziedu nolikšanu pie Azerbaidžānas līdera Heidara Alijeva pieminekļa un festivāla dalībnieku gājienu pa Masalli ielām.

Dziedātāju Anmary un vīru kopu Vilki skatītāji sveica ar skaļiem applausiem un izsaucieniem - Latvija! Sari Gelin! Vīru kopa Vilki ar savām skanīgajām balsīm pieskandināja Masalli izrotātās ielas un demonstrēja apaļdanci. 

Folkloras festivāla atklāšanas koncertā Anmary izpildīja latgaliešu tautasdziesmu Rūžeņa un azerbaidžāņu tautas dziesmu Sari Gelin. Skatītāju applausi nerimās vēl ilgi pēc Anmary priekšnesuma.

Vīru kopa Vilki sajūsmināja folkloras festivāla skatītājus ar daudzbalsīgo skanējumu un seno latviešu mūzikas instrumentu spēli, tostarp ģīgu, kas azerbaidžāņiem atgādināja viņu nacionālā mūzikas instrumenta saza skanējumu.

Anmary un vīru kopas Vilki sniegumu atzinīgi novērtēja arī Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Hardijs Baumanis.

Izrādot cieņu Latvijas delegācijai, dziedātāju Anmary un folkloras grupu Vilki pieņēma Masalli pilsētas mērs Rafils Guseinovs, kurš Latvijas pārstāvjiem izteica savu pateicību par dalību festivālā un augstu novērtēja viņu profesionālo sniegumu. Dziedātājai Anmary Massali pilsētas mērs pateicās, dāvinot azerbaidžāņu nacionālo mūzikas instrumentu sazu.

"Ļoti priecājos, ka Azerbaidžānas kultūras ministrija uzaicināja mani piedalīties starptautiskajā folkloras festivālā. Azerbaidžāņi ir ļoti viesmīlīgi, un ikviens te var justies gaidīts. Esmu patīkami pārsteigta par pilsētas Masalli mēra Rafila Guseinova dāvanu - azerbaidžāņu nacionālo mūzikas instrumentu sazu. Pirmo reizi sazu turēju savās rokās, kad Eirovīzijas laikā Baku vecpilsētas apskates laikā iegriezos kādā suvenīru veikaliņā. Tad nolēmu, ka šo instrumentu noteikti kādu dienu iegādāšos, jo tam ir savdabīgs skanējums. Tāpēc tad, kad mēra ķungs man uzdāvināja sazu, biju ļoti saviļņota."

Svarīgākais