Siguldā atklās 20.starptautiskos opermūzikas svētkus

Šodien, 3. augustā plkst.19 ar kamermūzikas koncertu Siguldas Jaunās pils terasētiks atklāti 20.starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki.

Koncertā spēlēs viena no spilgtākajām Latvijas pianistēm Liene Circene.

Rīt,4.augustā,plkst.15 Siguldas pilsdrupu estrādē klausītāji būs aicināti uz bērnu koncertuzvedumu "Brēmenes muzikanti Siguldā", kurā skanēs Kamila Sen-Sansa un Ričarda Šeparda brīnišķīgā mūzika, kuru ar acīm ieraudzīt palīdzēs Latvijas Mākslas akadēmijas studentu uzveduma laikā radītās tēlu instalācijas. Katru mazo skatītāju sagaida krāsains pārsteigums un aizraujoša līdzdarbošanās jautrajiem Brēmenes muzikantiem.

Priekšnesumā piedalīsies Siguldas jauniešu kamerorķestris un diriģents Pēteris Plūme, klavieru duets - Agra un Arnolds Dimanti, Siguldas Tautas teātra aktieri - Inga Alviķe un Aigars Jakupāns, radošie siguldieši - Māris Maikls Mitrevics, Laura Šumska, Andreta Čivča un Monta Burģe, Latvijas Mākslas akadēmijas studenti - Valters Kristbergs, Jūlija Rižova, Jānis Noviks un Lauris Vītoliņš.

Koncertuzveduma veidošanā iesaistījusies arī bērnu dzejas autore Līga Kalniņa, savukārt zīmējumu autori ir Siguldas Mākslu skolas "Baltais flīģelis" audzēkņi un Siguldas pilsētas vidusskolas pedagoģe, māksliniece Rudīte Kaša.

 Bet vakarā plkst.21 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks  Džuzepes Verdi operas "Traviata" oriģināliestudējuma izrāde, kurā titullomā uzstāsies Krievijas Marijas teātra galvenais soprāns Viktorija Jastrebova. Divu solistu Maijas Kovaļevskas un Pāvela Breslika pēkšņu veselības problēmu dēļ mainīti Violetas un Alfredo lomu atveidotāji.

Savukārt Alfrēda Žermona lomā iejutīsies aizvadītajos operas svētkos klausītāju sirdis iekarojušais  Krievijas tenors Jevgēņijs Akimovs. Iestudējumā dziedās arī baritons Vittorio Vitelli no Itālijas, kā arī Krišjānis Norvelis, Guntars Ruņģis, Kristīne Zadovska, Antra Bigača un citi.

Izrādes režisors ir Edmunds Freibergs, skatuves dekorācijas veidojis scenogrāfs Reinis Suhanovs, pie diriģenta pults būs profesors no Vīnes - Vladimirs Kiradžijevs, kostīmus veidojusi Ieva Kundziņa. Iestudējumā piedalīsies arī svētku orķestris un koris.

Pēc operas "Traviata" apmeklētāju ērtībām būs norīkots nakts papildvilciens uz Rīgu.

Savukārt 5.augustā plkst.13 Siguldas Evaņģēliski Luteriskajā baznīcā notiks garīgās mūzikas koncerts, kurā ieeja klausītājiem būs bez maksas.

20.starptautisko Siguldas opermūzikas svētku noslēgumā 5.augustā plkst.17 klausītāji varēs baudīt grandiozu Galā koncertu, kurā uzstāsies daudzu opermīļu vērtējumā pirmais dramatiskais tenors pasaulē Aleksandrs Antoņenko, jaunā itāļu zvaigzne Rafaela Andželeti, Filipe Do no Francijas, Marijas teātra solists Jevgeņijs Akimovs, pasaulslavenais Džons Veigners no Austrālijas, starptautiski atzītu konkursu laureāte Klementīne Margēna, Inga Šļubovska, Krišjānis Norvelis un citi, kā arī Rīgas Doma zēnu koris, svētku orķestris un koris.

Svētku noslēguma koncertu diriģēs Aleksandrs Viļumanis.

Svarīgākais