Ašmaņa bigbends uzvar džeza mūzikas konkursā Vācijā

Rīgas Pedagoģijas un vadības augstskolas bigbends Raita Ašmaņa vadībā un Jelgavas bigbenda mazo džeza grupu sastāvs ieguvuši pirmo vietu Vācijā notikušajā 7.starptautiskajā džeza mūzikas konkursā «Swingin Saxonia»

Rīgas Pedagoģijas un vadības augstskolas bigbends Raita Ašmaņa vadībā un Jelgavas bigbenda mazo džeza grupu sastāvs ieguvuši pirmo vietu Vācijā notikušajā 7.starptautiskajā džeza mūzikas konkursā «Swingin Saxonia».

Starptautiskais džeza mūzikas festivāls un konkurss «Swingin Saxonia» Vācijā notika no 20.jūlija līdz 22.jūlijam un Latviju šajā konkursā pārstāvēja trīs kolektīvi Ašmaņa vadībā.

Konkurss norisinājās trīs grupās - mazais sastāvs jeb «Combo grupa», skolu un amatieru kolektīvi, augstskolu un profesionālie kolektīvi.

«Combo grupā» ar pārliecinošu punktu pārsvaru pirmo vietu ieguva Jelgavas bigbenda mazo džeza grupu sastāvs Ašmaņa vadībā. Specbalvu par labāko un atraktīvāko instrumenta spēli saņēma kolektīva basģitārists Edvīns Ozols.

Savukārt amatieru kolektīvu grupā otro vietu ieguva Jelgavas Mūzikas skolas bigbends Ašmaņa vadībā.

Augstskolu un profesionālo kolektīvu grupā pārliecinošu pirmo vietu ieguva Rīgas Pedagoģijas un vadības augstskolas bigbends Ašmaņa vadībā, otrajā vietā atstājot profesionālo bigbendu no Luksemburgas.

Svarīgākais