Mūzikas akadēmijā notiks pianista Baškirova vadītas meistarklases

© F64 Photo Agency

No šodienas līdz 17.jūlijam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā skolēniem, studentiem un viņu pasniedzējiem būs iespēja piedalīties pianista Dmitrija Baškirova vadītās meistarklasēs.

Baškirovs savas viesošanās laikā Rīgā pasniegs gan meistarklases, gan priecēs arī klausītājus ar koncertu, vēstīja starptautiskās asociācijas "League of Sound" projekta autore Irina Simons.

Šī būs iespēja jaunajiem mūziķiem bez maksas pie īsta meistara apgūt mūzikas spēlēšanu izjusti un ar dvēseli. No viņas teiktā izriet, ka starp jaunajiem mūziķiem tikai retais spēj savu skaņdarbu izpildīt, ieliekot tajā dvēseli. Patlaban esot daudzi mūziķi, kuri spēlē tehniski pareizi, bet bez dvēseles.

Viesojoties Rīgā, Baškirovs piedāvās arī sava radošā darba vakaru, bet 17.jūlijā Mūzikas akadēmijā notiks koncerts, kurā bez Baškirova piedalīsies arī citi mūziķi - Krievijas Valsts kamerorķestra "Maskavas virtuozi" pirmā vijole Aleksejs Lundins, balerīna Ilze Liepa, pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Kristīne Opolais, duets "Contemporaneos", pianiste Marianna Livathinu un citi.

Baškirova viesošanās Latvijā saistīta ar Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla, kuru jau trešo gadu rīko Aleksejs Lundins, norisi. Festivāls Salacgrīvā notiks no 27.jūlija līdz 4.augustam, piedāvājot gan koncertus, gan arī meistarklases topošajiem mūziķiem.

Svarīgākais