Eirovīzijas dziesmu konkurss nākamgad notiks Malmē

© Scanpix

2013.gada Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Zviedrijas trešajā lielākajā pilsētā Malmē, pirmdien paziņojuši konkursa organizatori.

Šodien,9. jūlijā, Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa 2013.gadā rīkotāji paziņoja, ka 58. Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Zviedrijas trešajā lielākajā pilsētā Malmē.

Kā zināms, šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas maijā notika Baku, uzvarēja Zviedrijas pārstāve Lorīna ar dziesmu "Euphoria", saskaņā ar Eirovīzijas noteikumiem, nākamā gada konkursu rīko uzvarētāja valsts.

2013.gada Eirovīzijas dziesmu konkurss norisināsies no 14. līdz 18.maijam Malmes Arēnā, kas var uzņemt 15 000 apmeklētāju, paziņoja Zviedrijas raidorganizācijas SVT pasākuma producents Martins Osterdāls.

"Zviedrijai ir ļoti lielas ambīcijas, un mēs vēlamies padarīt šo konkursu dinamiskāku un emocijām bagātāku," viņš piebilda.

"Malme ir multikulturāla pilsēta, tā ir ideāla vieta šim starptautiskajam notikumam," atzīmēja SVT vadītāja Ēva Hamiltone.

Zviedrija Eirovīzijas dziesmu konkursu rīkojusi jau vairrākārt, iepriekšējo reizi Malmē  tas notika 1992.gadā.

 

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!