Notiks kordiriģenta Daumanta Gaiļa atceres koncerti

Sestdien, 16.jūnijā, Cēsu novada Rāmuļos notiks dažādi muzikāli pasākumi, kas veltīti pazīstamā diriģenta Daumanta Gaiļa 85 gadu jubilejai.

Daumants Gailis piederēja slavenajai Dziesmu svētku diriģentu plejādei - Dūmiņš, Mednis, brāļi Kokari, kuru vidū neizcēlās ar skaļāko vārdu, bet neapšaubāmi bija viens no smalkākajiem dziesmu interpretiem. Šogad Daumantam Gailim apritētu 85.gadi, ja ne pāragrā aiziešana no dzīves 64 gadu vecumā.

Māras Katvares rosināti un ilggadējo līdzgaitnieku - diriģenta Jura Kļaviņa un koncertmeistares Ilzes Dzērves - atbalstīti, Daumanta Gaiļa dēli ir iedibinājuši tradīciju - ik pa pieciem gadiem tēva dzimtajā Rāmuļu pagastā rīkot Dziesmu dienu ar plašu programmu.

Svētki sāksies plkst.11 ar garīgās mūzikas koncertu Āraišu baznīcā, bet plkst.18 Rāmuļu estrādē būs iespēja redzēt operastudijas "Figaro" izrādi "Lolitas brīnumputns". Vakars turpināsies ar Jāņu ielīgošanas vakaru, kurā ikviens varēs dziedāt līdzi 300 dziedātāju lielajam kopkorim. Pasākuma apmeklētājiem būs unikāla iespēja dzirdēt jauktos korus "Juventus", "Jubilate", "Gaismas Pils", "Dzīna", "Valmiera", "Vidzeme", "Beverīna", "Venden".

Koncertā ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies Daumanta Gaiļa dēli, mazbērni un mazmazbērni. Vakars noslēgsies ar maģiskiem rituāliem un īstu lauku zaļumballi ar pūtēju orķestri "Cēsis" un Krāmu ielas muzikantiem.

Izklaide

Grupa “Kautkaili” jeb Kristīne Pāže, Didzis Bardo un Krists Krūskops laiduši klajā jaunu singlu “Palaid vaļā”, kas ir jaunākais grupas veikums kopš pērn mūzikas kritiķu ļoti augsti vērtētā debijas albuma “Personas kods”.

Svarīgākais