"Sinfonietta Rīga" koncertēs ar zviedru komponistu un diriģentu Kristianu Lindbergu

Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" nākamnedēļ, 20.jūnijā, uzstāsies Lielajā ģildē, muzicējot kopā ar labāko solo trombonistu, komponistu un virtuozo diriģentu Kristianu Lindbergu.

Zviedru trombona spēles virtuozs un indigo mūziķis Lindbergs kopā ar orķestri klausītājiem Rīgas festivālu laikā piedāvās nokļūt dažādāko valstu kultūru virpulī - no Stokholmas tiltiem un šērām līdz čigānu dejām un spāņu kaislībām.

Lielajā ģildē notiekošajā koncertā varēs iepazīt visas trīs Lindberga šķautnes, jo viņš uzstāsies kā trombonists, diriģents un arī komponists. No paša meistara kompozīcijām varēs dzirdēt "Of Blood So Red", kam pamatā ir Augusta Strindberga dzejolis, un "Ero Arctica".

Līdzās Lindberga kompozīcijām koncertprogrammā skanēs arī Hoakino Turinas "Čigānu dejas" un Manuela de Faljas kaislās faktūras opusā "Mīla burve".

Jau ziņots, ka otrais Rīgas festivāls, kas šoreiz klausītājiem piedāvās 20 koncertus ar izcilu mākslinieku piedalīšanos, ilgs līdz 21.jūnijam. Festivāla programmā Rīgā vēl būs baudāms Aleksandra Antoņenko un Latvijas Radio kora koncerts, būs arī "Sinfonietta Rīga" un Stīva Reiha koncerts, koncerts "Flamenko kaislības", kā arī citi koncerti, bet festivāla noslēgumā Dzintaru koncertzālē 21.jūnijā skanēs Džuzepes Verdi Rekviēms, kura atskaņošanai Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestra vadītājs un galvenais diriģents Karels Marks Šišons izvēlējies izcilu solistu kvartetu - mecosoprānu Elīnu Garanču, soprānu Mišelu Kraideri, tenoru Josepu Kanu un basu - Rihardu Mačanovski.

Svarīgākais