"Summer Sound Liepāja" izziņo "Okartes" pludmales skatuvi

Mūzikas festivālā Summer Sound Liepāja 2012, līdzās jau izziņotajām grupām The Big Pink, Instrumenti, Far East Movement, H-Blockx, GACHO, Pienvedēja Piedzīvojumi, French Films un The Wow uz festivāla galvenās skatuves, kas šogad ieguvusi OKartes Pludmales skatuves vārdu, uzstāsies arī Mimicry, Epordwerk, 2 DJs 2 Drummers, Musiqq un Hettija Kīna (Hatty Keane).

Festivāls šogad uzsāk sadarbību ar mobilo pakalpojumu priekšapmakas karti OKarte, kā rezultātā radies arī jauns skatuves nosaukums. Uz OKartes Pludmales skatuves līdzās jau izziņotajiem māksliniekiem uzstāsies arī igauņu grupas Mimicry un Epordwerk. Abas grupas festivālā uzstājās jau pērn un abas grupas pazīstamas ar aktīviem un ekspresīviem priekšnesumiem. Mimicry grupas loma šogad ir sarīkot pamatīgu pludmales ballīti naktī no piektdienas uz sestdienu - tas būs audiovizuāls šovs ar videoprojekcijām un skaļu mūziku. Savukārt Epordwerk uzdevums būs iesildīt publiku pirms nu-metāla leģendu H-Blockx uzstāšanās. Epordwerk mūzikā dominē ģitāras un elektronika - skaņa ir ļoti moderna, un, kaut arī tajā ir dubstepa, drum’n’bass un pat tehno elementi, tā tomēr ir rokmūzika.

Uz OKartes Pludmales skatuves festivāla pirmajā dienā uzstāsies arī liepājnieku popmūzikas duets Musiqq - pirmo reizi Liepājas pludmalē ar dzīvo sastāvu, kā arī britu popdziedātāja Hettija Kīna (Hatty Keane), kura uzstāsies pateicoties SUMMER SOUND sadarbībai ar Lielbritānijas lielāko jauno grupu konkursu Live and Unsigned.

Bet Liepājas pludmalē vēl ko nebijušu, naktī no sestdienas uz svētdienu, sarīkos projekts 2 DJs 2 Drummers. Kā nosaukums jau pasaka priekšā, tie būs divi dīdžeji un divi bunģieri - pie dīdžeja pultīm darbosies Toms Grēviņš un DJ Rudd, bet pie bungām - Aleksis un Kalervo Karu no Igaunijas.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais