Anmary Bakū koncertēs kopā ar igauņu dziedātāju Otu Leplandu

© publicitātes /dz.ee

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa šīgada pārstāvis no Igaunijas Ots Leplands 17. maijā sniegs koncertu Baku Džeza centrā, kurā piedalīsies arī mūsu Anmary, ziņo Igaunijas mediji.

Igaunijas pārstāvis Ots Leplands uzstāsies kopā ar pazīstamo igauņu džeza dziedātāju Mari Vallasti un dziedātāju Kadriju Kopelu, kura ir arī vispieprasītākā vokālā pedagoģe Igaunijā. Kā arī populārās igauņu rokgrupas The Sun basģitāristu Danelu Pandri.

Paredzēts, ka Baku koncertā viņam pievienosies arī mūsu Anmary un viņas back vokālistes.

Ots Leplands (Ott Lepland), dzimis 1987. gada 17. maijā Tallin un ir viens no pašlaik pazīstamākajiem Igaunijas mūziķiem, lielisks pianists un vokālists, daudzu radio hītu autors.

Leplands 2011. gadā guvis panākumus televīzijas šovā "Laulupealinn", bet 2010. gadā iestudētajā mūziklā "High School Musical" atveidojis galveno lomu. 2009. gadā mūziķis kļuva par Igaunijas TV šova "Igaunija meklē superzvaigzni" (Eesti otsib superstaari) trešās sezonas uzvarētāju.

Ots jau bērnībā piedalījies teātra izrādēs un iedziedājis dziesmas četriem bērnu dziesmu albumiem. Pusaudža vecumā Ots nopietni turpinājis mūzikas studijas.

2010. gadā Igaunijā par viņu iznākusi grāmata "Let Me Be. Ott Lepland", daļu no grāmatas ienākumiem Leplands ieskaitījis jauno dziedātāju studiju stipendiju fondā.

Savukārt, šovā Laulupealinn iegūtos 20 000 eiro viņš ziedojis ar savu dzimtu saistītās pilsētas Kerdlas labdarības pasākumiem.

Leplands jau izdevis sešus mūzikas albumus.

Eirovīzijas dziesmu konkursā "Eurovision 2012" Leplands startēs ar dziesmu "Kuula" (Klausies), kuru sacerējis pats.

"Šī dziesma var kļūt par šī gadsimta "I Will Always Love You". Tā ir vienkāršā spēcīga balāde, kurai ir tāds potenciāls, ka tā var kļūt par Eiropā pazīstamu hītu.Ota trumpji ir viņa spēcīgā balss un nepiespiestā uzstāšanās maniere.Viņš ir nopietns mākslinieks un absolūts igauņu publikas mīlulis," tā pār Otsa Eirovīzijas konkursam komponēto dziesmu un tās autoru saka viņa vokālā pedagoģe Maikena.

Jau ziņots, ka starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas notiek Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku no 22.- 26. maijam, Anmary jāuzstājas pirmajā pusfinālā 22. maijā.

viņa tajā piedalīsies ar ceturto kārtas numuru.

Igaunijas pārstāvis Ots Leplands savukārt piedalās otrajā pusfinālā, kur viņam jāuzstājas ar 14. kārtas numuru.

No katra pusfināla dalībai Eirovīzijas finālā kvalificēsies 10 dziesmas. Kopumā finālā piedalīsies 26 valstis. Jau zināms, ka finālā 26. maijā piedalīsies - Lielbritānijas, Francijas, Itālijas, Azerbaidžānas, Spānijas, Vācijas pārstāvji.

Отт Лепланд родился в 1987 году в Таллине, начал петь еще в детстве. Лауреат множества песенных конкурсов и премий. В 2010 году принял участие в популярном музыкальном шоу Eesti otsib superstaari ("Эстония ищет суперзвезду"), где стал победителем.

"Евровидение - 2012" пройдет в столице Азербайджана 22-26 мая текущего года. Азербайджан получил право на проведение конкурса "Евровидение" после победы азербайджанского дуэта Эльдара Гасымова и Нигяр Джамал (сценический псевдоним Ell&Nikki) с поп-балладой Running Scared на конкурсе "Евровидение-2011" в немецком Дюссельдорфе. Финал конкурса состоится 26 мая. Россию на конкурсе представит группа "Бурановские бабушки" из удмуртского села Бураново, передает РИА Новости.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais