Valmierā būs klausāms citāds "Rammstein"

11.maijā Valmierā pirmo reizi notiks Vācijas diena, kuras noslēgumā plkst. 20.00 Valmieras Kultūras centrā (Rīgas ielā 10) ar īpašu vācu rokgrupas "Rammstein" dziesmu aranžiju koncertprogrammu viesosies Rīgas Doma kora skolas audzēkņi, absolventi un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti.

7.februārī "Arēnā Rīga" uzstājās vācu grupa "Rammstein" un pirmo reizi pasaules vēsturē roka grupu iesildīja skolēnu koris. Jaunie mūziķi ar šo projektu cenšas lauzt sabiedrībā sastopamo stereotipu, ka smagais roks ir troksnis, nevis mūzika, ko var izbaudīt. Savukārt lielai sabiedrības daļai klasiskā mūzika nešķiet saprotama un pievilcīga, taču ar šo programmu jaunie mūziķi vēlas parādīt klasiskajai mūzikai raksturīgus instrumentus citā gaismā, proti, izmantojot mūsdienās radītu mūzikas materiālu.

Skaņdarbu atskaņošanā piedalīsies Rīgas Doma kora skolas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas audzēkņi un tādi Latvijas un starptautiskā mērogā atzīti jaunie talanti kā Laima Lediņa (vokāls) un Jēkabs Jančevskis (klavieres, vokāls). Līdz šim koris sniedzis piecus šāda veida koncertus Rīgā. Koncerts Valmierā ir jauniešu dāvana Vācijas vēstniecībai par palīdzību sazināties ar "Rammstein" menedžmentu un iespēju uzstāties "Arēnā Rīga" pirms grupas "Rammstein" koncerta.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais