Šodien pirmizrāde Latvijas Nacionālajā operā - Žila Masnē opera "Verters"

6.novembrī Latvijas Nacionālajā operā notiks Žila Masnē operas Verters pirmizrāde, kas tapusi sadarbībā ar Erfurtes Teātri un ar iestudējuma patrona AS Latvenergo atbalstu.

""Verters" ir sadursme starp stingri noteiktu, šķietami rāmu dzīvi un negaidītām, pēkšņām jūtām, kas ir tik spēcīgas, ka apdraud dzīvību. Divi cilvēki – Šarlote un Verters – nonāk šādu ārkārtīgi spēcīgu jūtu varā, bet viņi izvēlas atšķirīgus veidus, kā reaģēt uz radušos situāciju," par jauniestudējumu saka režisors Andrejs Žagars.

Vertera lomā iejutīsies spāņu liriskais tenors Ksavjers Moreno vai meksikāņu tenors Ektors Sandovals, Šarlote būs Ieva Parša vai Kristīne Zadovska, Sofija - Inga Šļubovska vai Gunta Davidčuka, Alberts - Jānis Apeinis vai Imants Erdmanis, Tiesnesis - Krišjānis Norvelis vai Romāns Poļisadovs.

Jauniestudējuma muzikālais vadītājs Modests Pitrens, scenogrāfe Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, dramaturgs Johens Breiholcs, gaismu mākslinieks Kevins Vins Džonss, grima māksliniece Ingrīda Bandeniece.

Svarīgākais