Sieviešu koris "Dzintars" svinēs 65 gadu jubileju

Sestdien, 21.aprīlī ar koncertu VEF Kultūras pilī (Ropažu ielā 2) savu 65 gadu jubileju atzīmēs sieviešu koris "Dzintars".

Jubilejas koncerta programma veidota, balstoties uz latviešu kora mūzikas komponistu darbiem, bet īpaši šim gadījumam gatavotas arī Jura Vaivoda jauno laiku tautasdziesmu aranžijas. Te pirmoreiz kora versijā skanēs virkne pazīstamu popmūzikas hitu, tajā skaitā Mārtiņa Brauna "Dzied’ ar mani, tautu meita!", Aigara Grāvera "Melnā dziesma", Armanda Alkšņa "Cita tautas dziesma", Raimonda Paula "Maza, maza istabiņa", Jura Karlsona "Pie jūriņas es piedzimu", Jura Kulakova "Gandrīz tautasdziesma", Zigmara Liepiņa "Es nezinu, kālabad", Kārļa Lāča "Es bij’ meita" un citas. Šajā programmā kopā ar kori muzicēs instrumentālā grupa - ģitārists Kaspars Zemītis, akordeonists Edgars Kārklis, ģigu un mandolīnas meistars Gatis Valters un sitaminstrumentu pārvaldītājs Mārtiņš Linde. Kopā ar kori uzstāsies arī solisti Zigfrīds Muktupāvels, Kristīne Kārkle, kā arī viesi - Rēzeknes novada vīru kamerkoris "Graidi"

Kora mākslinieciskā vadītāja Aira Birziņa jubilejas koncerta programmu veidojusi kopā ar kora diriģenti Kristu Auderi un kormeistari Ingūnu Broku. Par dziedātāju balsu labskanību rūpējas vokālā pedagoģe Aina Bajāre, bet kora koncertmeistars ir Mārtiņš Zilberts.

Izklaide

Zemgales Tūrisma asociācija izsludinājusi balsošanai nomināciju "Zemgales Zelta dukāts 2024", lai noteiktu šā gada iecienītāko un aktīvāk apmeklēto tūrisma objektu, informē asociācija.

Svarīgākais