Notiks Nika Gothama kamersimfonijas pirmatskaņojums

Piektdien, 13. aprīlī, plkst. 19:30 Lielajā ģildē notiks Normunda Šnē un Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga koncerts, kurā pirmatskaņos saksofonista un komponista Nika Gothama opusu.

Līdzās pirmatskaņojumam - Jozefa Haidna simfonija un Volfganga Amadeja Mocarta Sinfonia concertante, kur solopartijas atskaņos kvarteta RIX mūziķi Sandis Šteinbergs un Ilze Kļava, informē "Sinfonietta Rīga" sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Semjonova.

"Nika Gothama jaundarbs - kamersimfonija. Šis ir pirmais skaņdarbs, ko komponists raksta kamerorķestrim Sinfonietta Rīga. Es jau sen vēlējos uzrunāt un dzirdēt Nika viedokli par viņa skatu uz kamersimfoniju šodien. Manuprāt, viņa mierīgais un vērojošais, bet tajā pašā laikā kreatīvais skats uz mūziku, kas ir saistīts ar interesi par džezu un amerikāņu mūziku, varētu pavērt jaunu un interesantu lappusi latviešu kamersimfonijas vēsturē un nākotnē," stāsta Sinfonietta Rīga mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē.

Izklaide

Zemgales Tūrisma asociācija izsludinājusi balsošanai nomināciju "Zemgales Zelta dukāts 2024", lai noteiktu šā gada iecienītāko un aktīvāk apmeklēto tūrisma objektu, informē asociācija.

Svarīgākais