Nosaukti pirmie mūzikas un mākslas festivāla "Positivus'' mākslinieki

Šodien plkst.17 koncertzālē "Palladium" notika mūzikas un mākslas "Positivus" festivālam veltīta preses konference, kurā tika atklāti festivāla galvenie mākslinieki.

Vairākas ārvalstu grupas apstiprinājušas dalību šovasar 20. un 21. jūlijā Salacgrīvā notiekošajā ''Positivus" festivālā. Tātad festivālā šovasar spēlēs grupa "Friendly Fires" no Anglijas, igauņu grupa "Ewert And The Two Dragons", elektroniskās mūzikas projekts "SBTRKT", grupa "Givers" no Amerikas, mūziķis "Jamie N Commons", angļu dziedātāja Lucy Rose, grupa "Vondelpark" un grupa "Cashier No9" no Belfāstas, britu trio "Keane", jaunā rokgrupa "The Vaccines" un pašmāju grupa "Instrumenti". Bez tam piedalīsies arī pagājušā gada viesis King Charles un jaunā zviedru grupa "Niki & The Dove".

"Positivus" ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā, kas jau sesto gadu notiks Salacgrīvā. Festivālā šovasar mūzikas un mākslas programmas daudzveidību varēs izbaudīt uz astoņām skatuvēm - "Tele2", "Nordea", "Turborg", "Red Bull Music Academy", "I Love You" un "Palladium", kā arī darbosies kino telts, brīvdabas skatuve un "LB" pludmales skatuve.

Kā katru gadu, arī 2012. gadā festivāls piedzīvos dažādas izmaiņas un tiks papildināta ar dažādiem jauniem elementiem. Festivāla organizētāji ir ļoti priecīgi par ilglaicīgo sadarbību ar Nordea banku, kas nu kļuvis vēl ciešāka un festivāla otrā skatuve šogad sauksies „Nordea skatuve“. Nordea bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks saka: “Šis ir jau trešais gads, kad atbalstām Positivus festivālu ne tikai tāpēc, ka tas ir komerciāli veiksmīgs un sabiedrībā iemīļots pasākums, bet arī tāpēc, kas tas mums ļoti piestāv. Positivus ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā, un arī Nordea vīzija ir kļūt par vadošo banku Eiropā. To mēs varam panākt ar komandas darbu un pozitīvām emocijām. Ticu, ka Positivus festivāls būs vasaras karstākais notikums, kas ar pozitīvām emocijām vairos mūsu visu panākumus.”