Olga Rajecka apaļo jubileju svinēs ar vērienu

Šogad populārā dziedātāja Olga Rajecka atzīmē dubultjubileju - 50 dzīves gadus un trīs desmitgades uz profesionālās skatuves. Jau aprīlī gaidāmi pirmie jubilejas koncerti ar Vidzemes kamerorķestri, klajā nāks arī Olgas labāko dziesmu izlases CD un biogrāfiska grāmata.

Pavasara koncertu sērija sāksies 13.aprīlī Valmierā un turpināsies 20.aprīlī Liepājā, bet tās kulminācija gaidāma 24.aprīlī Nacionālajā operā Rīgā. Māksliniece uzstāsies ar Vidzemes kamerorķestri diriģenta Andra Veismaņa vadībā, piedalīsies grupas Turaidas Roze un Bāze 7, vokālais kvartets Eolika, Varis Vētra un citi viesi. Skanēs dziesmas no visiem Olgas karjeras periodiem. Jubilejas koncerttūre turpināsies rudenī.

Olgas daudzie hiti tiks apkopoti arī jaunā CD izlasē, savukārt viņas dzīves un mūzikas pieredze fiksēta biogrāfiskā grāmatā "Mana svētku diena". Grāmatas autors Kārlis Anitens: "Mēs esam pieraduši Olgu uztver kā enerģisku sievieti un uzvarošu dziedātāju, bet es gribēju viņu parādīt no citas puses - jo viņa ir arī trausla un neaizsargāta būtne. Stāstot par mūzikas gaitām, centos atklāt viņas iekšējo pasaules sajūtu. To, kā viņa ir jutusies šajā laikā, kopš mēs domājam, ka viņu pazīstam." Vēl autors atklāj, ka Olgas stāstam piešķīris nelielu detektīvintrigu.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais