Eksperti par pērnā gada labāko pasākumu atzinuši starptautiskais mūzikas festivālu "Laba daba"

Latvijas Pasākumu producentu asociācija (LaPPA) ir apkopojusi nozares ekspertu balsojumu par labākajiem pagājušā gada pasākumiem 11 dažādās nominācijās. Mūzikas festivāls "LabaDaba" atzīts par labāko pasākumu.

Mūzikas festivāls "Laba Daba" atzīts par labāko nominācijā - 2011.gada labākais pasākums ar ieejas biļetēm.

Šogad festivālā savu dalību kā pirmie apstiprinājuši viesmākslinieki "Dub syndicate" (Jamaika), "Spiritual seasons" (Ukraina), "Solitude" (Lielbritānija), "Clubroot" (Lielbritānija), "The Capital beat" (Somija)

Šogad festivālā viesosies un publiku izklaidēs viens no regeja mūzikas pasaules grandiem "Dub syndicate". Plaši zināmā londonieša, UK ierakstu ražotāja, Adrian Sherwood dibinātā Jamaikas dub regeja grupa. Sākotnēji attīstījusies no Creation Rebel, radot klasiskus dub skaņdarbus. Taču līdz ar grupas trešo albumu tika radīts jauns, eksperimentāls un vairāk tehnoloģisks dub regeja izpildījums.

Festivālā, kas noris pie dabas krūts, labi iederēsies dūmakaini atmosfērisks dubstep Lielbritānijā plaši pazīstamā Daniel Richmond jeb "Clubroot" izpildījumā. Sākotnēji ietekmējies no drum’n’bass grandiem Ed Rush un Optical, Clubroot ir atradis un attīstījis savu patīkami atmosfērisko skanējumu dubstepam raksturīgajās spēcīgajās baslīnijās.

Latviju pārstāvēs Haralds Sīmanis, "Striķis", "Auļi", "Pulse effect", "Tesa", "Starmetis", "PND", "HMP?", "Eskimo", "Gaujarts", "Sound religion", "Mango!", "Kuchenbeat", "Suņa stunda", "Sus dungo", "Dzeltenie pastnieki", "Trakula", "Tramplīni" un citi.

LABA DABA ir starptautisks mūzikas festivāls, kas norisināsies jau pēc pieciem mēnešiem un arī šoreiz tas būs piesātināts ar jaukām un patīkamām emocijām un dažādu labu mūziku. Piedalīsies vairāk kā 50 grupas un DJ apvienības. Kā ir teikuši vairāki LABADABA draugi: "Jau pasākuma pēdējā dienā sākam gaidīt nākamo festivālu".

Festivāls norisināsies no 3. līdz 5.augustam un norises vieta būs nemainīga: Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki", Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais