Lielbritāniju Eirovīzijā pārstāvēs dziedātājs Engelberts Hamperdinks

© Scanpix

Lielbritāniju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, pēc kompānijas BBC lēmuma, pārstāvēs dziedātājs Engelberts Hamperdinks (Engelbert Humperdinck), ziņo BBC news.

75 gadus vecais dziedātājs konkursā izpildīs dziesmu pie kuras komponēšanas pašlaik strādā Saša Skarbeks un producents Martins Terefe.

Engelberts Hamperdinks (īstajā vārdā -Arnolds Džordžs Dorsijs - Arnold George Dorsey) ir četru Grammy balvu kā arī vairāku desmitu "zelta" un "platīna" albumu īpašnieks. 45 gadus ilgajā mūziķa karjerā pārdoti 150 miljoni disku.

Lielāko popularitāti Hamperdinkam atnesa dziesma "Release Me", kurš guva lielus panākumus 1967. gadā.

Hamperdinks kļūs par visvecāko Eirovīzijas dalībnieku visā tās vēsturē.

Neskatoties uz solīdo vecumu un izzušanu no hīt-parāžu sarakstiem,Engelberts Hamperdinks aktīvi koncertē un pasaulē viņa uzstāšanās savāc pilnas zāles.

2010. gadā Holivudā viņam tika pasniegta prestižā prēmija Mūzikas Leģenda, kuru visizcilākajiem estrādes dziesmu izpildītājiem pasaulē piešķir ASV jauno izpildītāju apvienība.

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad no 22.maija līdz 26.maijam norisināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais