„Sinfonietta Rīga” muzicēs kopā ar mūzikas ģēniju Heincu Holligeru

© publicitātes foto

Piektdien, 2. martā plkst. 19.30 Lielajā ģildē "Sinfonietta Rīga" muzicēs kopā ar pasaulslaveno obojistu, komponistu un diriģentu Heincu Holligeru.

Meistara atskaņojumā skanēs Riharda Štrausa Obojas koncerts, savukārt viņa paša daiļradi pārstāvēs viens no oriģinālākajiem opusiem – ekstravagantais "COncErto?".

Koncertā dzirdēsim, kā Holligers sadarbībā ar orķestri "Sinfonietta Rīga" atskaņos obojas solopartiju skaistajā un romantiskajā Riharda Štrausa Obojas koncertā. Holligera paša daiļradi pārstāvēs viens no īpatnējākajiem gadsimtu mijas opusiem – skaņdarbs "COncErto?", kas ikreiz skan citādi atkarībā no diriģenta labpatikas izvēlēties to vai citādu šī opusa sastāvdaļu kombināciju. Skaņdarbs komponēts Eiropas kamerorķestrim, tā mūziķiem kā solistiem.

Koncertā būs iespēja dzirdēt arī Franča Šūberta Ceturto simfoniju do minorā, kuru komponists sacerējis vēl nebūdams divdesmit gadu vecs.

Stundu pirms koncerta,plkst. 18:30 Minsteres zālē klausītājiem būs iespēja uzklausīt

"Sinfonietta Rīga" mākslinieciskā vadītāja Normunda Šnē, Heinca Holligera un mūzikas žurnālista Oresta Silabrieža pārdomas par šo programmu un skaņdarbiem.

Izklaide

Ghetto Podkāsts ar Reini Ulmi no BACKDOOR MARKET. Ghetto Podkāstā šoreiz ekskluzīva intervija ar strauji augošā Latvijas modes zīmola BACKDOOR MARKET dibinātāju un dizaineri Reini Ulmi. Šajā sarunā Reinis piedāvā ielūkoties sava radošā ceļojuma aizkulisēs, daloties atziņās par savu dizainu iedvesmu un izaicinājumiem, kas saistīti ar konkurētspējīga modes zīmola vadību un attīstību

Svarīgākais