Jauniešu koris “Balsis” aicina uz pirmo šīgada koncertu cikla koncertu Siguldā

© publicitātes foto

Sestdien, 25. februārī, plkst. 18.00 Komponista Valta Pūces 50 un Jauniešu kora BALSIS 25 jubilejā!

Programmā: Valts Pūce cikls Gadalaiki. Piedalās Valts Pūce (taustiņi), Jauniešu koris BALSIS (solisti un koris), Agnese Bule - Kauliņa (video māksla), instrumentālais ansamblis, Ints Teterovskis (diriģents)

2010. gadā Jauniešu koris BALSIS uzsāka jaunu tradīciju – veidot īpašu latviešu komponistu un dzejnieku programmu koncertciklam Latvijā. Pagājušajā sezonā 9 koncertos izskanēja Artura Maskata mūzikas un Ojāra Vācieša dzejas koncerti.

2012. gadā Jauniešu koris BALSIS ir sagatavojis jaunu programmu – Valta Pūces ciklu Gadalaiki ar Ineses Zanderes, Aivara Neibarta, Pētera Brūvera un Amandas Aizpurietes dzeju. Ar šo programmu ir plānots sniegt 10 koncertus dažādās Latvijas pilsētās – Siguldā, Madonā, Durbē, Rīgā u.c. Koncertu vizuālo noformējumu veido māksliniece Agnese Bule - Kauliņa. Līdzās instrumentālajam ansamblim koncertos uzstāsies arī pats autors, kurš šogad atzīmē savu 50 gadu jubileju. Valta Pūces cikls Gadalaiki (2003) ir pirmais tik apjomīgs gadalaiku cikls latviešu mūzikā, kas radīts pēc A.Vivaldi slaveno instrumentālo koncertu parauga.

Jau vairāk kā divdesmit gadus Jauniešu koris BALSIS ir viens no redzamākajiem un kvalitatīvākajiem amatieru koriem Latvijā. Lielu uzmanību koris velta latviešu komponistu mūzikai, tādējādi popularizējot Latvijas nacionālās kultūras mantojumu, tradīcijas un jaunradi. Koris vienmēr ir gaidīts koncertos ārpus Rīgas, un allaž šie koncerti ir notikums ne tikai klausītājiem, bet arī pašiem jaunajiem dziedātājiem.

Kā jau iepriekš minēts, Jauniešu koris BALSIS šogad svin savas pastāvēšanas 25. gadadienu, kuras atzīmēšanas kulminācija būs 8. aprīlī plkst.18:00 LU Lielajā aulā, kur uz vērienīgu divdaļīgu koncertu aicinās visi kora līdzšinējie un esošie diriģenti, dziedātāji, draugi.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.