Latviju Eirovīzijā šogad pārstāvēs Anmary

© F64 Photo Agency

Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku pārstāvēs Anmary ar dziesmu "Beautiful Song". Viņa Latvijas Eirovīzijas atlasē apsteidza grupu "Mad Show Boys" un Samantu Tīnu un Dāvidu Kalandiju.

Eirodziesmas fināla rezultātu paziņošanu gan nebija korekta, jo pasākuma vadātājs Valters Frīdenbergs rezultātus paziņoja divdomīgi, un pēc viņa teiktā varēja noprast, ka atlasē uzvarējusi Samanta Tīna.

Dziesmas "Beautiful Song" mūzikas autors ir Ivars Makstnieks, bet tekstu sacerējis Rolands Ūdris.

Nacionālās atlases fināla uzvarētāju noteica gan TV skatītāju, gan žūrijas balsojuma kopvērtējums attiecībā 50:50. Žūrijas sastāvā darbojās Eirovīzijas 2002. gada uzvarētāja Marija Naumova, mūziķis, ambientās un elektroniskās mūzikas autors un producents Raimonds Tiguls, dziedātāji Andris Ērglis un Olga Rajecka, Liepājas teātra aktrise Sigita Jevgļevska, muzikoloģe, Latvijas Radio 2 programmu vadītāja Daiga Mazvērsīte, etnomūziķe, dziedātāja un koklētāja Biruta Ozoliņa, Radio SWH valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics, spēkavīrs Raimonds Bergmanis un Azerbaidžānas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Elmans Zeinalovs.

Nacionālās atlases finālā šogad cīnījās Rūta Dūduma, Samanta Tīna & Dāvids Kalandija, «PeR», «Triānas Parks», Paula Dukure, Andris Ābelīte, Anmary, Elizabete Zagorska, «Mad Show Boys» un Roberts Pētersons.

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad norisināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku no 22.maija līdz 26.maijam.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais