"Pareizticīgie dziedoņi" Rēzeknē

Svētdien, 15. janvārī plkst. 15.00 Nacionālo biedrību kultūras namā rēzeknieši varēs bez maksas apmeklēt Maskavas vīru kora „Pareizticīgie dziedoņi” („Pravoslavnije pevčije”) koncertu, kuru pilsētas iedzīvotājiem Ziemsvētkos dāvina Rēzeknes pilsētas dome.

Maskavas vīru koris "Pravoslavnije pevčije" izveidots 1992. gadā, apvienojoties labākajiem profesionālajiem dziedoņiem no Maskavas baznīcu koriem. Dziedoņi turpina kopš 16. gadsimta Krievzemē pastāvošo dziedošo diakonu koru tradīcijas. Kora repertuārā ir krievu garīgā kormūzika kopš tās pirmsākumiem līdz pat 20. gadsimtam ar īpašu uzsvaru uz pirmsrevolūcijas Maskavas skolas komponistu mūziku.

Koris piedalījies daudzos starptautiskos festivālos Maskavā, Vācijā, ASV, Šveicē un Itālijā, arī festivālā Bostonā, kur tika atzīmēti divsimt gadi kopš pareizticības rašanās Amerikā, un vispasaules akcijā "Pasaule bez kājnieku mīnām" Ženēvā, kura patronese bija princese Diāna.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.