Atklāj balsošanas nosacījumus „Eirodziesmas 2012” pusfinālā

Sestdien, 7. janvārī, plkst. 21:20 LTV1 ēterā būs skatāms 2012. gada Eirovīzijas Nacionālās atlases „Eirodziesma 2012” pirmais pusfināls. Tajā tiks noskaidrotas pirmās piecas dziesmas, kas turpinās cīņu Ventspilī notiekošajā finālā. Pirmo reizi „Eirodziesmas” vēsturē pusfināls būs skatāms tiešraidē.

Pirmo pusfinālu vadīs Kristīne Virsnīte un Valters Frīdenbergs.

Latvijas Televīzija jau šobrīd atklāj balsošanas nosacījumus pusfinālā.

Gan pirmajā pusfinālā 7. janvārī, gan otrajā pusfinālā, kas risināsies 14. janvārī, piecas labākās dziesmas tiks noskaidrotas balsošanas rezultātā. Balsot varēs gan TV skatītāji, gan žūrija 10 cilvēku sastāvā (žūrijas sastāvs katrā pusfinālā būs atšķirīgs); piecas dziesmas-finālistes noteiks skatītāju un žūrijas kopvērtējums attiecībā 50:50.

Balsošana sāksies pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas; balsošanas procesam tiks atvēlētas 15 minūtes. Nobalsot varēs gan telefoniski, gan īsziņu veidā, maksa par zvanu - Ls 0,30 (t. sk. PVN). Būs iespējams nobalsot arī ar t.s. triecienīsziņu palīdzību, kas nozīmēs ar vienu reizi nosūtīt 5 balsis. 1 triecienīsziņas cena tādā gadījumā būs Ls 1,25 (t. sk. PVN). Zvanu un īsziņu skaits no viena numura būs ierobežots. Detalizēta informācija par balsošanu tiks atklāta arī tiešraides laikā, bet rezultāti tiks paziņoti tiešraides beigās.

Pirmajā pusfinālā sacentīsies šādas dziesmas (to secība noskaidrota izlozē): „Dancer” (mūzikas un teksta autors Artūrs Mangulis, izpildītājs - Atis Ieviņš, „Mīlestības nevar būt par daudz” (mūzikas autors Artūrs Palkevičs, teksta autors - Guntars Račs, izpildītājs - Nikolajs Puzikovs), „No Limits To Dream” (mūzikas autori Edgars Beļickis, Edgars Jass un Raitis Aukšmuksts, teksta autore un izpildītāja – Maia), „I Want You Back” (mūzikas autors Mārtiņš Grunte, teksta autors - Oskars Maizītis, izpildītāji - Samanta Tīna & Dāvids Kalandija), „Rollin’ Up” (mūzikas autors Jevgeņijs Ustinskovs, teksta autore - Alisa May, izpildītāji - Angelina & Alisa May), „Freakin’ Out” (mūzikas un teksta autore Laura Bicāne, izpildītāji - Laura Bicāne un Romāns Sladzis), „Celebration” (mūzikas autors Edijs Dukurs, teksta autors - Miks Dukurs, izpildītāja - Paula Dukure, „We Can Change The World” (mūzikas un teksta autors, kā arī izpildītājs Andris Ābelīte), „My World” (mūzikas un teksta autore, kā arī izpildītāja Rūta Dūduma) un „Disco Superfly” (mūzikas autori Ralfs Eilands un Edmunds Rasmanis, teksta autors Ralfs Eilands, izpildītāja – grupa „PeR”).

Skatītāji par savu izvēli jau var sākt domāt savlaicīgi, jo LTV interneta mājas lapas vietnē www.eirovizija.lv iespējams noklausīties visu 20 pusfinālā iekļuvušo dziesmu galīgos variantus, iepazīties ar dziesmu autoru un izpildītāju radošajām biogrāfijām, kā arī visiem aktuālajiem Eirovīzijas jaunumiem.

Eirovīzijas Nacionālās atlases otrais pusfināls tiešraidē no „NA” studijas risināsies sestdien, 14. janvārī, plkst. 21:20, to vadīs Jolanta Strikaite un Valters Frīdenbergs.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais