Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šodien Cēsīs atzīmē Vidzemes kameroķestra 30. jubileju

Svētdien, 4.decembrī Cēsīs, atzīmējot savu 30 gadu jubileju, Vidzemes Kamerorķestris muzicēs kopā ar soprānu Eviju Martinsoni un klarnetistu Intu Dālderi.

Šonedēļ, svētdien 4.decembrī Cēsu internātpamatskolā – rehabilitācijas centrā „Meža skola” Vidzemes kamerorķestris atzīmēs savu 30 gadu jubileju. Šajā reizē orķestris izpildīs gan V.A. Mocarta, J.S. Baha skaņdarbus, gan arī latviešu komponista Pētera Vaska mūziku. Koncertā kamorķestra mūziķi no visas Vidzemes - Valmieras, Limbažiem, Mazsalacas, Jaunpiebalgas, Ērgļiem, Gulbenes, Līgatnes, Cēsīm muzicēs kopā ar jauno talantīgo pianistu Rihardu Plešanovu, kā arī ar LNO soprānu Eviju Martinsoni un klarnetistu Intu Dālderi.

Vidzemes kamerorķestris pastāv kopš 1981. gada, kad slavenais čellists, diriģents Igors Graps to dibināja kā Vidzemes mūzikas skolu pedagogu apvienību. Trīsdesmit gadu laikā kamerorķestris ir izpelnījies atpazīstamību un atzinību valsts mērogā. Katru gadu pedagogi, profesionālie mūziķi regulāri sanāk kopā, lai dotos pie saviem klausītājiem. Pašlaik kamerorķestri vieno LNO diriģents Andris Veismanis.