Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Koris "Kamēr…" izdos CD ar Ērika Ešenvalda mūziku

Decembrī pašmāju un starptautisko atzinību ieguvušais jauniešu koris koris "Kamēr..." diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Māra Sirmā vadībā izdos jaunu ierakstu CD ar nosaukumu "O Salutaris", kurā apkopota iepriekš un no jauna ierakstītā komponista Ērika Ešenvalda kora mūzika, informē kora "Kamēr..." direktore Kristīne Zvirbule.

Diska atvēršanas koncerts, kurā piedalīsies koris "Kamēr…" un Māris Sirmais, komponists Ēriks Ešenvalds un solisti no uzveduma "Ziemassvētku leģenda" - Renārs Kaupers, Jānis Apeinis un Valdis Muktupāvels, notiks 9.decembrī plkst.18.30 Rīgas Lutera draudzes baznīcā (Torņakalna baznīcā).

Kori "Kamēr..." un Ēriku Ešenvaldu saista radoša draudzība daudzu gadu garumā, sadarbība ir devusi lielu ieguldījumu pasaules atpazīstamībā kā korim, tā komponistam, informēja kora direktore.

Diskā būs atrodami gan pasaules slavu un klausītāju mīlestību iemantojušie īpaši "Kamēr..." radītie darbi kā "Piliens okeānā", kas veltīts Mātes Terēzes piemiņai, kora 20 gadu jubilejai sarakstītais mīlas madrigāls ar Paulīnas Bārdas dzeju "Tāls ceļš" un Dziesmu svētkos izskanējušais, tautiskais "Aizej, lietiņ", gan aranžējumi - amerikāņu populārajai lūgšanai "Amazing Grace" un Renāra Kaupera mīlas madrigālam "Mazā bilžu rāmītī".

Pirmo reizi ierakstīts darbs "O Salutaris Hostia", kā vārdā nosaukts viss disks, tāpat diskā iekļauti spilgtākie fragmenti no pērn Ziemassvētku laikā iestudētā uzveduma "Ziemassvētku leģenda" ar solistu Jāņa Apeiņa, Renāra Kaupera un Valda Muktupāvela un sitaminstrumentālista Riharda Zaļupes piedalīšanos.

Kā visiem "Kamēr..." CD, arī šim dizainu veido latviešu mākslinieks Ilmārs Blumbergs, radot īpašu pievienoto māksliniecisko vērtību.