Vijolnieks Raimonds Ozols muzicē Pekinā

8.novembrī, atzīmējot Latvijas un Ķīnas diplomātisko attiecību 20.gadadienu un Latvijas Republikas proklamēšanas svētkus, Latvijas vēstniecība Ķīnas Tautas Republikā sadarbībā ar Pekinas Biedrību sadraudzībai ar ārvalstīm un Latvijas vijolnieku Raimondu Ozolu rīkoja koncertu un pieņemšanu "Draudzības skaņa".

Pasākums notika pašā Pekinas centrā, netālu no Tjananmeņas laukuma, vēsturiskā ēku kompleksā, kas savulaik ir celts Ķīnas augstmaņu vajadzībām, bet vēlāk ir izmantots kā Ķīnas premjerministru rezidence.

Pasākumā uzrunu teica Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Ingrīda Levrence, pēc tam viesiem bija iespēja noklausīties vijolnieka Raimonda Ozola un pavadošās grupas priekšnesumu. Aicināto viesu vidū bija Ķīnas Tautas Republikas oficiālo institūciju pārstāvji, Latvijas uzņēmēju sadarbības partneri un ar kultūru saistīti cilvēki. Pieņemšanas laikā vairākkārtīgi tika uzsvērtas labās Latvijas un Ķīnas attiecības un to lielais potenciāls sadarbības attīstīšanai nākotnē.

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.

Svarīgākais