Latviešu Šakira sāk savu uzvaras gājienu

© Mārtiņš Zilgalvis F64

Pagājušajā nedēļā ar ballīti Rīgas klubā Sapņi un kokteiļi savu jaunāko veikumu – dziesmu Es gribu vēl mīlēt un tās videoklipu – prezentēja dziedātāja Jenny May. «Latviešu Šakira!» – šāds viedoklis ir lielākajai daļai klausītāju, kuri notestējuši šo singlu.

Neatkarīgās apskatnieka brīdinājums: ja nevēlaties, lai Jenny May jaunā dziesma Es gribu vēl mīlēt jums skanētu galvā visu dienu, labāk to nemaz neklausieties! Nedēļas laikā youtube tās videoklipu noskatījušies teju 16 000 interesentu, kas ir visai cienījams skaitlis. Nudien žēl, ka Maijai (tāds ir dziedātājas īstais vārds) nesanāca šo dziesmu iesniegt Eirovīzijai (tās teksta autors ir Guntars Račs, bet mūzikas autori ir ārzemnieki, līdz ar to dziesma neatbilst konkursa nolikumam), jo tad mums nacionālajā atlasē būtu viens patiešām ārkārtīgi spēcīgs gabals. Tiesa, Maija neizslēdz iespēju, ka viņa atlasē tomēr varētu piedalīties, saņemot piedāvājumu izpildīt kādu no pašlaik iesniegtajām dziesmām, taču tas jau būs pavisam cits stāsts.

Pašai Maijai šķiet, ka salīdzinājums ar Šakiru viņai pielipis vizuālā izskata dēļ – glīta, slaida meitene ar garām, blondām matu cirtām. Taču diez vai, šķiet, ka drīzāk tas ir mūzikas dēļ – arī Jenny May pievērsusies latino dance izpildīšanai. «Protams, tas nav sliktākais salīdzinājums, latino man sen paticis, un Šakira ir viena no manām iemīļotākajām dziedātājām, taču... vispār man nepatīk, ja ar kādu salīdzina,» atzina Maija. Šim singlam būs turpinājums albuma izskatā: ar skaņu ierakstu kompāniju Mikrofona ieraksti panākta vienošanās, ka tas varētu nākt klajā jau pavasarī. Kādā stilā tas būs ieturēts? «Protams, latino un visdrīzāk – latino dance!» sola Jenny May.

Svarīgākais