Sonic Youth līderi šķiras

© Scanpix

Pēc 27 gadus ilgas kopdzīves lēmumu par laulības šķiršanu pieņēmuši grupas Sonic Youth līderi Tarstons Mūrs un Kima Gordona. Viņu menedžments paziņojis, ka novembrī ieplānotā grupas turneja pa Dienvidameriku notiks saskaņā ar grafiku, taču par tālāku Sonic Youth pastāvēšanu lēmums vēl neesot pieņemts.

Informāciju par 58 gadus vecās basģitāristes K. Gordonas un 53 gadus vecā ģitārista T. Mūra laulības šķiršanu sarunā ar Reuters apstiprinājusi skaņu ierakstu kompānijas Beggars Group preses sekretāre Ketrīna Herika. Amerikāņu mediji jau iepriekš rakstījuši, ka Kimas un Tarstona starpā valdījis zināms atsalums, taču pāris šķiršanos vilcinājis pēc iespējas ilgāk, lai dotu iespēju ģimenē uzaugt meitai Koko. Pašlaik viņa ir jau 17 gadus veca un Masačūsetsas štata Northemptonā nodibinājusi savu grupu Big Nils, kurā pilda solistes funkcijas.

K. Herika paziņojusi, ka sīkākus komentārus nedz par savām attiecībām, nedz šķiršanās nosacījumiem, nedz to, pie kura no vecākiem pagaidām paliks meita, mūziķi nesniegšot. Tāpat pieņemts lēmums neatcelt piecu koncertu turneju pa Dienvidameriku – tā sāksies 5. novembrī Buenosairesā un beigsies 14. novembrī Sanpaulu. Žurnāls Billboard pieļāvis iespēju, ka šī varētu būt arī pēdējā grupas turne-

ja – vismaz uz kādu laiku. «Pašreizējos apstākļos ir maz ticams, ka Kima un Tarstons vēlēsies strādāt kopā. Ir jāpaiet kādam laikam, lai attiecības noregulētos, tāpēc šaubos, vai drīzumā no viņiem kas jauns gaidāms,» sacījis kāds mūziķu paziņa.

BBC atgādina, ka Kima un Tarstons iepazinās 1980. gadā, kad basģitāriste spēlēja grupā ar nosaukumu CMK. «Man šķiet, ka tā bija mīlestība no pirmā acu uzmetiena,» savā 2001. gadā iznākušajā memuāru grāmatā Our Band Could Be Your Life rakstījusi K. Gordona. Tomēr mīlnieku prioritāte bijusi grupas dibināšana, bet ar laulības saitēm viņi sevi savažoja tikai 1984. gadā. Savas pastāvēšanas laikā Sonic Youth ir izdevusi 16 studijas albumus, beidzamais no tiem – The Eternal – iznāca 2009. gadā un izpelnījās cildinošas kritiķu atsauksmes.

Svarīgākais