Korejiešu popzvaigzne aiziet karadienestā

© Scanpix

Simtiem fanu, to vidū arī japāņi, ķīnieši un malaizieši bija pulcējušies pie kādas Dienvidkorejas militārās bāzes vārtiem, lai karadienestā pavadītu korejiešu popzvaigzni un aktieri Džun Džihūnu, kurš visā Āzijā pazīstams ar skatuves vārdu Rain.

29 gadus vecajam dziedātājam bija pienācis pēdējais laiks pildīt savu pilsoņa pienākumu – 21 mēnesi ilgo obligāto karadienestu.

«Paldies, ka pēdējo desmit gadu laikā sniedzāt man tik daudz mīlestības. Uz redzēšanos, taču atcerieties, ka es atgriezīšos,» uzrunā faniem sacījis Rain un jokojot salutējis viņiem ar armijas sveicienu. Reuters vēsta, ka dienu iepriekš Seulā noticis viņa atvadu koncerts, uz kuru biļetes bijušas izpārdotas jau pirms vairākiem mēnešiem. Bruņoto spēku pārstāvji Dienvidkorejas medijiem skaidrojuši, ka obligātā dienesta laikā uz dziedātāju attieksies tie paši noteikumi, kas uz visiem pārējiem. «Pie mums privilēģijas nevienam netiek piešķirtas, nav arī apakšvienību, kas tiktu komplektētas no zvaigznēm,» uzsvēris kāds armijas virsnieks. Pagaidām Rain dienesta vieta nav zināma – tas noskaidrosies pēc veselības pārbaudes un fizisko vingrinājumu testa veikšanas.

Savas desmit gadu ilgās karjeras laikā Rain ir izlaidis septiņus albumus, no kuriem vairāki kļuvuši populāri ne tikai Dienvidkorejā, bet arī citās Āzijas valstīs, piemēram, 2004. gadā iznākušais disks It’s Raining pārdots vairākos miljonos kopiju. Kļuvis populārs kā mūziķis, Rain iesaistījies arī kinoindustrijā un filmējies vairākos Āzijā labi zināmos seriālos un mākslas filmās. 2008. gadā viņš ar nelielu lomu filmā Speed Racer debitēja Holivudā, bet pēc tam jau spēlēja vienu no galvenajām lomām lentē Ninja Assassin – par šo darbu Rain saņēma īpašu MTV balvu.

Dienvidkorejas mediji raksta, ka viņš vēlējies no savas spīdošās karjeras izspiest visu, kas iespējams, tādēļ vilcinājies ar došanos dienestā. Gods kam gods Rain atšķirībā no dažiem saviem kolēģiem neesot centies izvairīties no dienesta. AP atgādina, ka Dienvidkorejā no tā tiek atbrīvoti tikai slaveni sportisti, kuri savai valstij izcīnījuši olimpiskās medaļas.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.