Latvieši spēlēs Metallica jubilejā Amerikā

Pārsteidzošu iespēju guvusi latvju thrash metal apvienība Relicseed, kas, kā nupat apstiprinājies, decembrī Amerikā varēs uzstāties grupas Metallica trīsdesmitās dzimšanas dienas svinību pasākumu ietvaros.

Šonedēļ Relicseed laida klajā jauno singlu Queen (par ļoti izdevušos gan to nevarētu saukt...), kas ir priekšvēstnesis grupas otrajam albumam, kuru plānots ierakstīt nākamā gada vidū Kalifornijā. Pats galvenais – 8. decembrī Sanfrancisko mūsējie uzstāsies ar aptuveni divu stundu garu koncertu pasākumā, kas veltīts leģendārās Metallica pastāvēšanas 30 gadu jubilejai. Pasākumu rīko Sanfrancisko Metallibash komiteja, un tas notiks leģendārajā bārā Kimo’s, kurā savulaik ir spēlējuši arī paši jubilāri. Relicseed tur būs hedlaineri, tātad spēlēs aptuveni divas stundas ilgu programmu: pirmo daļu ar Metallica dziesmu kaverversijām, bet otrajā daļā – savus gabalus. Pēc tam grupai varētu būt vēl divi koncerti – Losandželosā un Ņūdžersijā.

Relicseed ir četri vīri: Edgars Rakovskis, Andrejs Upmacis, Jānis Narbuts un Kārlis Šteinmanis. Kā Neatkarīgās apskatniekam vēstīja Edgars, viņš astoņus mēnešus sūtījis e-pastus dažādiem cilvēkiem ar cerībām, ka grupai būs iespējams tikt kaut kur tālāk. Liepājā, kādā koncertā Fontēna klubā, pienācis ne mūsu ādas krāsas vīrs, kurš solījies puišus ievest pasaules apritē. Lai cik tas būtu dīvaini, tas nav bijis blefs – nu Relicseed tiešām ir teju visa pasaule pie kājām, tālākais atkarīgs tikai no pašiem. «Es zinu tikai vienu: vai nu mēs tur baigi aplauzīsimies, vai... Vai arī ar mums notiks kaut kas liels,» apņēmīgi teica Edgars. Cerams, ka būs kaut kas liels!

Izklaide

Godinot Latvijas rudens ražas sezonu, “Maxima Latvija” noskaidrojusi 2024. gada vērienīgākos Latvijā audzētos ķirbjus. Šogad 19. “Latvijas lielākā ķirbja čempionātā” par rudens ražas līderi tika kronēts Luīzas Neimanes ģimenes 443 kg smagais ķirbis no Kuldīgas novada, kurš sasniedz 402 x 340 cm apkārtmēru.

Svarīgākais