Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā koncertēs Ričards Klaidermans

Pasaulē populārākais instrumentālās mūzikas izpildītājs, romantiskais pianists Ričards Klaidermans 6.oktobrī atgriezīsies Rīgas Kongresu namā ar lielisku programmu "From Paris with love" - "Ar mīlestību no Parīzes".

Savas 35 gadus ilgās un ļoti veiksmīgās muzikālās karjeras laikā viņš ierakstījis vairāk kā 1000 skaņdarbu, viņa ieraksti 267 reizes izpelnījušies zelta un 70 reizes platīna statusu. Pateicoties savai patikai uzstāties publikas priekšā un skatītāju mīlestībai, viņš sniedz vairāk kā 200 koncertu gadā un regulāri dodas plašās turnejās gan Eiropā un Āzijā, gan Amerikā un Austrālijā. Kāds vācu žurnālists reiz sacījis, ka „Klaidermans, iespējams, popularizējis klaviermūziku vairāk kā jebkurš cits mūziķis kopš Bēthovena laikiem”, savukārt ieraksts Ginesa rekordu grāmatā liecina, ka Ričards Klaidermans ir visveiksmīgākais pianists pasaulē.

Viņa repertuārs plūstoši variē no klasikas līdz vieglam džezam, un, protams, pāri visam Ričards Klaidermans ir nepārspējams romantisko noskaņu meistars – liriskas un maigi emocionālas notis caurvij vai ikvienu viņa spēlēto melodiju.

Ričarda Klaidermana pēdējie divi studijas albumi iznākuši 2011.gadā, un tajos iekļauti gan klasikas skaņdarbi, gan pianista iemīļotākās dziesmas jaunās skaņās.

Koncertā Rīgā izskanēs visskaistākās, visromantiskākās melodijas no Ričarda Klaidermana 35 gadu laikā radītā repertuāra - tieši tās, ko pianista daiļrades cienītāji vēlas dzirdēt visvairāk.