Pēc kritiena no skūtera miris itāļu tenors Salvatore Ličitra

Pirmdien, 5. septembrī, miris pazīstamais itāļu tenors Salvatore Ličitra, ziņo ārzemju mediji.

43 gadus vecais dziedātājs netika galā ar skūtera vadību un ietriecās sienā. Avārijas brīdī viņš nebija uzvilcis aizsargķiveri, tā gūstot neskaitāmas smagas galvas un krūšu kurvja traumas. Ar helikopteri viņš tika nogādāts Katānijas pilsētas slimnīcā, kur viņam tika veiktas vairākas operācijas, ārsti cīnījās par viņa dzīvību, bet diemžēl Ličitra tā arī nenācis samaņas nomira. Ličitras ģimene devusi atļauju orgānu transplantācijai.

Itāļu tenors Salvatore Ličitra, kuru dēvē par Pavaroti radošo mantinieku dzimis 1968. gada 10. augustā sicīliešu ģimenē Šveices galvaspilsētā Bernē.

Ličitras debija notika 1998. gadā Parmā, Džuzepes Verdi operā Maskuballe.

Pasaules slavu tenors iemantoja 2002. gadā pēc uzstāšanās uz Ņujorkas Metropolitan skatuves, kad viņš Džakomo Pučini operā Toska.

Ličitra uzstājies pasaules labākajās operās Milānā, Vīnē, Londonā, Berlīnē un citur, izpildot galvenās lomas tādās operās kā Dons Karloss, Ernani, Pajaci, Triptihs.

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.

Svarīgākais